'ALLAH BİR KAPIYI KAPATIR, BİR KAPIYI AÇAR' SÖZÜ GERÇEK OLDU

Bilecik'te geçtiğimiz aylarda evi yanan Mehmet Acar için tüm imkanlarını seferber eden köylüleri, yeni bir ev yapılması için çalışmalara başladılar.

04 Nisan 2015 Cumartesi 10:47
2890 Okunma
'ALLAH BİR KAPIYI KAPATIR, BİR KAPIYI AÇAR' SÖZÜ GERÇEK OLDU
banner15

  Bilecik'te geçtiğimiz aylarda evi yanan Mehmet Acar için tüm imkanlarını seferber eden köylüleri, yeni bir ev yapılması için çalışmalara başladılar.

 

 

  Gazipaşa Mahallesi Hakalmaz Sokak üzerinde Mehmet Acar'a ait evde henüz nedeni bilinmeyen sebepten dolayı yangın çıkmış, ahşap ev kullanılmaz hale gelmişti. Bilecik’te evi yanan Çukurören köyünden Mehmet Acar, gidecek bir yeri olmadığı için Köy Muhtarı da olan Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen tarafından öncelikle öğretmenlerin kaldığı lojmana yerleştirildi. Köyde bulunan Mehmet Acar’ın abilerine ait olan oturulmayan eski ev yıkarak yerine yeni bir ev yapılmaya başlandı. 

 

 

  Konuyla ilgili bilgi veren Köy muhtarı Ahmet Sevinen, yaklaşık 2 ay kadar köylüleri Mehmet Acar’ın Bilecik’te ikamet etmiş olduğu evin yandığını belirterek, “Biz de muhtarlık ve Çukurörenliler Derneği olarak kendisini ziyarete gittik. Geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Kendisine Bilecik’te ev mi döşeyelim, yoksa köye ev mi yapalım diye sorduk. Köydeki evi de durulacak vaziyette değildi. İki gün düşünüp bize karar vermesini söyledik. Tekrar ziyaret ettiğimizde köye ev yapmamızı istedi.

 

 

 Tabi köye yapılacak olan ev kardeşleriyle müşterek olup, tapusunu Mehmet Acar’a verdiler. İl Özel İdaremizin kepçesi geldi 15 gün kadar eski binayı önce yıktı. Mehmet Acar evinin tapusunu aldı. Yine bugün İl Özel İdarenin kepçesi ve köyümüz vatandaşlarının traktörleriyle enkazını kaldırıyoruz. En kısa zamanda vatandaş muhtarlık iş birliğiyle Mehmet abimizi evine kavuşturacağız. Kendisi şuanda köyümüzün okulundaki lojmanda kalıyor. Duyarlı vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. En kısa zamanda buraya inşallah ev yapacağız” dedi.

 

 

  Mehmet Acar ise, Allah’ın devletten ve milletten razı olsun diyerek, “Başımıza böyle bir şey geldi, ama Allah razı olsun muhtarımız önderlik yaptı ve bize burada kalıcı bir ev yapacaklar. Çukurören köyündeki dostlarımıza ve İl Özel İdare yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER İÇİN RESİMİ TIKLAYIN

 

Son Güncelleme: 04.04.2015 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle