3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Bilecik Devlet Hastanesi'nde Organ Bağışı ve Nakli Haftası nedeniyle seminer düzenlendi.

07 Kasım 2014 Cuma 12:39
1770 Okunma
3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI  SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Bilecik Devlet Hastanesi'nde Organ Bağışı ve Nakli Haftası nedeniyle seminer düzenlendi.
 

 
Düzenlenen seminer'e İl Sağlık Müdürü Doktor Yasin Yılmaz, Bilecik Devlet Hastanesi Baş Hekimi Burak Öztop, Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ömer Balcı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Doktor Turhan Sulhan ve Uzman Doktor Zeynep Yılmaz, Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Yavuz Selim Çınar, Doçent Doktor Aylin Bircan Demir, Doktor Ziya Dündar ve hastane personelleri katıldı. Yapılan Seminerde Organ ve Doku Nakli Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Yavuz Selim Çınar hafta münasebetiyle açıklamada bulundu.
 
 
 
Doktor Çınar yapmış olduğu açıklamada;  " Öncelikle nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Hakikaten Bilecik bizim Bursa bölgemizde çok değer verdiğimiz bir ilimiz.  Mümkün olduğunca davetlerinize katılmaya çalışıyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bize de bu fırsatı tanıdığınız için gerek Sağlık Müdürümüze, gerekse Genel Sekreterliğimize, Hastane Baş Hekimimize çok teşekkür ediyorum. 
Ülke genelinde organ nakli hizmetlerinde çalışan kurum ve kuruluşlar arasında gerekli koordinasyonu sağlamak bizim amacımızdır.
 
 
 
Çok kısıtlı imkanlarla elde edilen organların dokuları bilimsel kurallar çerçevesinde anlayışa uygun adaletli bir dağıtımla en uygun hastaya, en kısa sürede nakletmek asıl amacımızdır. Bursa bölgemiz yaklaşık 5 bin nüfusa hizmet veriyor. Bu nakil organizasyonu biz her ay 3-4 defa mutlaka yapıyoruz.Geçen sene yaklaşık 300 civarında organ bağışı alınmıştır. Bu organizasyonlar her zaman şehir dışında olmuyor tabi lokalde de dağıttımız oluyor. Bütün organizasyonlarımızın tamamını devlet karşılıyor. Helikopterler, ambulanslar, uçaklar tamamını devlet karşılıyor. Hastalarımız her hangi bir ücret ödemiyorlar bu organ nakli organizasyonu için. Ben mümkün olduğunca kısa tuttum tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
 

Doktor Yavuz Selim Çınar'ın açıklaması ardından Doçent Doktor Aylin Bircan Demir Beyin Ölümü ile ilgili açıklamada bulundu. Demir yaptığı açıklamada; " Herkese iyi toplantılar diliyorum. Öncelikle nazik davetiniz için İl Sağlık Müdürümüze ve ilgili çalışanlara çok teşekkür ederim. Bunun öncelikle bir yasal boyutu var. 1979 yılında organ ve doku alınması, saklanması aşılanması ve nakli hakkında bir kanunumuz var. Daha sonrası Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından Organ Nakli Danışma Kurulu tarafından 1990, 1993, 2000, 2002, 2012 ve en son 02.01.2014 tarihinde yönetmelikler düzenlendi. Bu yıl Türk Nöroloji Derneği nöroloji bölümü hocalarıyla birlikte bir beyin ölümü kılavuzu yayınladılar. Bu kılavuz kanuna ve yönetmeliklere uygun bir şekilde hazırlandı. Beyin ölümü; Merkezi sinir sisteminin kafatası içinde beyin, beyin sapı tamamının tüm aktivelerinin kalıcı ve geri dönüşümsüz olarak yitirilmesidir ki kanunda bu tüm beyin ölümleri bir ölüm halini ifade eder. Eğer beyin ölümü gerçekleşen hastanın aileleri organ naklini kabul ederlerse bu organlar bize lazım olur. Ben konuşmamı bitirirken sizlere iyi organ nakli dokuları diliyorum ve hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
 

 
Daha sonra Doktor Ziya Dündar haftanın ve organ naklinin önemi hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada;" Hepinize merhaba saygılar sunuyorum. Benim genel cerrah olma sebebim organ naklidir. Yazılı tarihin başından beri insanlar acaba organlarımızı değiştirebilir miyiz diye mücadele ettiler. Bunun bir parçası olmaya davet ediyorum sizi. O kadar güzel hazırlanmış ki, dini içeriklerinden tutun, ne olduğuna, kimlerden yapılacağına dair hazırlanmıştır. Konu budur söyleyeceğimiz hiç bir şey yok bunun üzerine. Ben sözlerimi bitirirken İl Sağlık Müdürümüze, Baş Hekimimize ve hastane personellerimize çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
 
                                                                                                
Konuşmaların ardından İl sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürlüğü Ömer Balcı ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Doktor Turhan Sulhan tarafından açıklama yapan doçent ve uzman doktorlara plaket taktimi yapıldı. 
 

Son Güncelleme: 07.11.2014 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle