2500 KİŞİNİN İBADET YAPABİLECEĞİ CAMİ AÇILIYOR

Bilecik’in en büyük camisi olacak Kayı Boyu Camii ibadete açılıyor.

14 Haziran 2014 Cumartesi 06:13
2518 Okunma
2500 KİŞİNİN İBADET YAPABİLECEĞİ CAMİ AÇILIYOR
banner15

Bilecik’in en büyük camisi olacak Kayı Boyu Camii ibadete açılıyor

  Hürriyet Mahallesi, Karaçay Sokak’ta 2004 yılında temeli atılan caminin Ramazan ayında ibadete açılacağı hedefleniyor.

 

Hürriyet Mahallesi Muhtarı ve Kayı Boyu Cami Yaptırma ve Yaşatma  Derneği Başkanı Ehliman Bozkurt, aynı anda 2 bin 500 kişinin ibadet yapabileceği şehrin en büyük camisinin 10 sene önce temelinin atıldığını belirtti. Bozkurt, "Caminin alt katında 15 adet dükkan yeri, kadın ve erkeklerin abdest alma, morg, gasilhane, banyo yerleri yer alıyor.

 

 

 Ayrıca 400 metrekare alan olmak üzere konferans salonu ve düğün salonu caminin  diğer katlarında yer alacak. Caminin girişine güzel görünüm sergileyen ek bölüm yapıyoruz. 13 tane kubbe ve abdest almak için şadırvan yapımı devam etmekte. Kapılar takıldı. Caminin içine halılar geldi, döşenmeye başlayacak. Caminin içine özel bir ses sistemi kuruldu. Camii cemaatinin namazlarını huzurlu ve daha güzel bir şekilde ibadetlerini yapmaları için Mübarek Ramazan ayının ilk cuması  gününde açmayı hedefliyoruz.

 

 

 Caminin avizeleri Samsun’dan getirildi. Ana kubbe ve karşı kubbeler Selimiye Camii'nden örnek alınarak yapıldı. Bu kubbeler için bir seneden beri çalışmalar sürdü. Kolonlar ve duvarlar mermer. Merdiven başlıkları, müezzinlik, minber, hoca vaiz kürsüsü oyma mermer, tamamen el oyma  işçiliği. Bu mermerler İstanbul adalardan  özel olarak getirildi. Nakkaşlar tarafından Kur’an-ı Kerim’den alınmış muhtelif ayetler ile caminin içi  güzel görünümlü çiçeklerle süslendi. Merdiven ve kolonlara döşenen mermerler Hindistan’dan getirtildi. Hayırsever vatandaşlarımızdan Kayı Boyu Camii'mize yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 14.06.2014 06:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle