YASAK KALKTI

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, kent genelindeki iç sularda bir süredir devam eden genel av yasağının sona erdiğini duyurdu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
22 Haziran 2023 Perşembe 12:44
206 Okunma
YASAK KALKTI

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, kent genelindeki iç sularda bir süredir devam eden genel av yasağının sona erdiğini duyurdu.


Müdür Yoldaş, su ürünleri avcılığının ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşebilmesi için vatandaşların ‘5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’de yer alan kurallara titizlikle uyması gerektiğini vurgulayarak denetimle görevli kamu personeline kontroller sırasında yardımcı olmanın da önemli olduğunu belirtti. Amatör balıkçılıkta yasaklanmış olan av araçlarının kullanılmaması, sazangiller için kişi başına 5 adet olan olta sayısının aşılmaması, 5/2 numaralı amatör tebliğde belirtilen boy ve sayı limitlerine uyulması ve amatör balıkçılık faaliyetleri esnasında çevreye saygılı olunması gerektiğini ifade eden Yoldaş, “Bu kurallara uyulması, ilimiz ve ülkemiz kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için elzemdir. 16 Haziran itibariyle ilimiz iç su av yasağı kalkacak kaynakların korunması amacıyla il ve ilçe müdürlüklerinin kontrol ve denetimleri daha da artacak. Müdürlüğümüz su ürünleri kontrol görevlileri tarafından göl, gölet ve akarsularda gerçekleştirilecek olan denetimlerle, mevzuata aykırı su ürünleri avcılığı yapan balıkçılara yasal işlem uygulanacak. Son olarak, İlimiz sınırları içerisinde yer alan Selöz Göleti'nde avlanmanın tamamen yasaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle