Tüm araç sahipleri ödeyecek! En az 945 TL fatura çıkacak!

MELİH SÜNETCİ
MELİH SÜNETCİ
08 Ekim 2023 Pazar 14:06
224 Okunma
Tüm araç sahipleri ödeyecek! En az 945 TL fatura çıkacak!

Tüm araç sahipleri ödeyecek! En az 945 TL fatura çıkacak!
 

Türkiye’de tüm araçların yılda 1 defa araç muayenelerinin yapılması gerekiyor. Bunun için de yetkili tek kuruluş TÜVTÜRK olarak belirlendi. Uzun yıllardır TÜVTÜRK istasyonlarında araç muayeneleri yapılıyor ve araç sahipleri standart fiyat tarifesi üzerinden muayene ücreti ödüyorlar. Her yıl zamlanan araç muayene ücretleri için Ocak 2024 zammı da kesinleşmemiş olsa da hemen hemen belli oldu.

GÜNCEL ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Şu anda uygulanan ve her araç sahibinin aracının standardına göre ödediği araç muayene ücreti tarifesi şu şekilde:

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 585,60 TL
-Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1.149,60 TL
-Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 1.554,00 TL
 

YENİ ZAM KAPIDA!

Araç muayene ücretlerine her yıl 1 Ocak’tan itibaren zam yapılıyor. Bu zammın oranı ise yeniden değerleme oranına göre belirleniyor. Araç muayene ücretlerinin zam hesaplamaları ise şimdiden başladı. Çıkacak olan yeniden değerleme oranına göre bu ücretlerde artışa gidilecek.

Araç muayene ücretlerine yapılacak olan zammın belirlenebilmesi için 2023 yılının yeniden değerleme oranının netleşmesi gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu oranı yaklaşık 1 ay içerisinde açıklayacak. Ancak yapılan hesaplamalara göre b u oran yüzde 61,5 şeklinde çıkacak. Böyle bir oranın çıkması araç muayene ücretlerinin yüzde 61,5 oranında zamlanması anlamına gelecek. Bu durumda 1 ocak 2024 tarihinden itibaren tüm araç sahiplerinin ödemeleri gerekecek olan araç muayene ücretleri yeniden belirlenecek.

2024 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Yüzde 61,5 çıkması beklenen yeniden değerleme oranına göre yapılan hesaplamalar ile 2024 yılında TÜVTÜRK’e ödenecek olan araç muayene ücretleri şu şekilde olacak:

-Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 945,74 TL
-Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1.856,60 TL
-Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker: 2.509,71 TL

Araç muayene ücretlerinin kesin zamlı tutarları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeniden değerleme oranını açıklamasının ardından yapılacak hesaplama ile kesinleşecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle