TARİHİ VE MİMARİ SİLÜETİ BOZUYORDU

Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesi içinde bulunan, tarihi ve mimari silüeti bozan elektrik direği kaldırıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Ekim 2022 Salı 13:47
555 Okunma
TARİHİ VE MİMARİ SİLÜETİ BOZUYORDU
banner15

Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesi içinde bulunan, tarihi ve mimari silüeti bozan elektrik direği kaldırıldı.


 

Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi, devletin manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin türbesinde bulunan tarihi Orhan Gazi Camii önündeki elektrik direği kaldırıldı.

Direğin tarihi ve mimari silüeti bozduğu için kaldırıldığını anlatan Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, "Tarihi Orhan Gazi Camii'mizin ön avlusunda bulunan; tarihi ve mimari silüetini bozan elektrik direği, Bilecik Valiliği himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinasyonunda ve kontrolünde, OEDAŞ yetkililerimiz tarafından kaldırıldı. Karşı tarafına uygun bir aydınlatma direğini de montajını gerçekleştirdiler. Kendilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilecik11. 2022-10-04 23:30:16

Ya arkadaş o vadide tarihte bir ilk olan Orhangazi İmarethanesi yıllardır restore edilmeyi beklerken bir elektrik direğinin kaldırılması mı konuşuluyo?

Avatar
11. 2022-10-05 08:13:08

Önce Edebali Vadisinde yıkılmamak için adeta direnen tarihi Orhangazi İmarethanesi restore edilsin ve turizme kazandırılsın. Yıllar yılı orda adeta kurtarılmayı bekliyo.

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle