STAJ SİGORTASI MAĞDURLARI BORÇLANMA HAKKI İSTİYOR

Çıraklık ve staj döneminde yapılan sigortanın SSK başlangıcı olarak sayılmasını isteyen Bilecik Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Düşünen, çok sayıda kişinin bu konuda mağdur olduğunu söyledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
19 Ekim 2022 Çarşamba 13:49
283 Okunma
STAJ SİGORTASI MAĞDURLARI BORÇLANMA HAKKI İSTİYOR

Çıraklık ve staj döneminde yapılan sigortanın SSK başlangıcı olarak sayılmasını isteyen Bilecik Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Düşünen,  çok sayıda  kişinin bu konuda  mağdur olduğunu söyledi.  


 

Okul hayatında mesleki eğitim edinebilmesi için haftanın 3 günü fabrikalara giderek çalıştıklarını belirten Düşünen;  “Hatta 3 aylık yaz tatilinin belirli bir kısmında yine fabrikalarda normal işçi gibi çalıştırıldık” dedi.
“ Fabrikalarda öğrenci değil, işçiydik ”

Düşünen; “ Staj döneminde bizlere sadece sağlık sigortası adı altında prim yatırıldığı için aldığımız sigorta sicil numarası SSK başlangıcı olarak sayılmamaktadır. Çocuk yaşta fabrikalarda bizler normal işçi gibi çalıştırıldığımız için bu staj başlangıcındaki aldığımız sigorta numarasının SSK başlangıcı olarak sayılmasını bu konu hakkında çalışma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan rica ediyoruz. Bizleri mağdur etmeyeceklerini düşünerek yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.10.2022 13:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERMağdurSSKEYT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan duman 2022-10-20 21:07:29

Sadece omul dönemi değil yaz tatilinde haftanın 5 günü staj yaptık hatta tüm bölümlerde birer işci gibi asgari ücrerin 5 /1 maaşla çakıştık tam 2 tıl gittik geldik

banner22

resim yükleresim yükle