SGK PRİRMİNİ DEVLET ÖDEYECEK

İstihdamda dev seferberlik! SGK primini devlet ödeyecek! 6 aydan uzun süreli tek bir işsiz kalmayacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
06 Mayıs 2023 Cumartesi 11:41
97 Okunma
SGK PRİRMİNİ DEVLET ÖDEYECEK

İstihdamda dev seferberlik! SGK primini devlet ödeyecek! 6 aydan uzun süreli tek bir işsiz kalmayacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam konusunda atılacak adımlara da yer verdiği seçim manifestosunda, istihdamda önceliğin 6 aydan daha uzun süredir işsiz olanlara verileceği ve yıl sonuna kadar işsiz olanları istihdam eden özel sektör işverenlerinin prime esas kazançta yer alan işveren payının devlet tarafından karşılanacağı gibi dev atılımlar yer alıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim manifestosunda beş yılda 6 milyon istihdam sözü kapsanda, pasif işgücü programlarına erişim güçlenecek, işsizlik sigortası fonundan yararlanma koşulları kolaylaştırılacak.

SGK primini devlet ödeyecek

İstihdamda öncelik 6 aydan daha uzun süredir işsiz olanlara verilecek. Bu yılın sonuna kadar işsiz olanları istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payını devlet karşılayacak. Bu yıl için işsizlik ödeneği alırken işe alınan her bir vatandaş için aylık 3.552 lira prim teşviki verilecek.

Prim desteği

Bugün itibarıyla yaklaşık 1 milyon 850 bin işletme prim teşviki, destek ve indirim uygulamasından yararlanıyor. Geçen yıl Sosyal Güvenlik Kurumu'nca 18 başlıkta sağlanan prim ve istihdam teşviklerinin tutarı 75 milyar lirayı geçti. SGK, işsizlik ödeneği alanların işe girişini hızlandırmak için de prim teşviki veriyor.

Kapsama giren sigortalı için, işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan kısa ve uzun vadeli sigorta primleri fondan karşılanıyor.

Aylık 3.352 lira teşvik

Teşvik alt tutarı 400 lira olup 3 bin 352 liraya kadar çıkıyor. Bu teşvikten yararlanabilmek için aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresinde verilmesi gerekiyor.

İşverenlerce aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içerisinde SGK'ya verilmesi ve primlerin yasal süresi içerisinde ödenmesi gerekiyor.

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/galeri/ekonomi/6-aydan-uzun-sureli-tek-bir-issiz-kalmayacak/5

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle