ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ'NE ZİYARETÇİ AKINI

Bilecik’te bulunan Şeyh Edebali Türbesi'ne Ramazan'ın ilk günlerinde de ziyaretçi akını yaşandı.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 07:56
1516 Okunma
ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ'NE ZİYARETÇİ AKINI
banner15

Bilecik’te bulunan Şeyh Edebali Türbesi'ne Ramazan'ın ilk günlerinde de ziyaretçi akını yaşandı.

 


  Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi’nin kayınpederi Şeyh Edebali'nin Bilecik'teki türbesine ziyaretçi akını Ramazan'ın ilk günlerinde de devam etti.

 

 

İstanbul’un Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Bilecik-Söğüt" gezilerinin devam ettiğini belirten Kafile Başkanı Onur Çebi, “Bilecik ve Çanakkale’ye düzenlenen gezilerde hafta içi öğrenci grubu, hafta sonu Zeytinburnu'ndaki vatandaşlarımızı getiriyoruz.

 

 

Zeytinburnu Belediyesinin düzenlediği gezilerde vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti nasıl verebileceğimizi kendi aramızda her gün istişare ederek vatandaşlara ve öğrencilere anketler doldurtuyoruz. Eksiğimiz veya gediğimiz noktasında ne istiyor, ne talep ediyorlar en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Zeytinburnu Belediyesinin Bilecik'e düzenli olarak Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı bu topraklara gezilerinin amacı geçmişimizi, nereden geldiğimizi öğretmektir.

 

 

Bilecik'te ilk durağımız Şeyh Edebali Türbesi. Ondan sonra Bozüyük ilçesindeki Metris Tepe’ye uğruyoruz, İnönü Savaşları'nın olduğu yere. Ardından Söğüt’e giderek sırasıyla Kuyulu Mescit, Kaymakam Çeşmesi, Çiftte Minareli Camii'ni ziyaret ediyoruz. En çok geniş zamanı Ertuğrul Gazi Türbesi'nde geçiriyoruz. En güzel yer orası bence. Ertuğrul Gazi Türbesi'nde iyi bir keyif yaparak ziyaret ediyorlar. En son noktada Dursun Fakih Türbesi'ne uğrayarak İstanbul'a dönüyoruz” dedi.

 

 

  “Bu ne ilk ne de son olmayacak”


  Türbeye Zeytinburnu'ndan gelen Abdurrahman Gezer, Zeytinburnu Belediyesinin düzenlemiş olduğu organizasyonla gediklerini belirterek, “Benim ikinci gelişim. Her geldiğimde kültürel olsun, yerel olsun her türlü şeyden memnunuz. Bu ne ilk ne de son olmayacak. Önümüzdeki senelerde yine geleceğiz. Halkın bu gezilere daha duyarlı olması gerekiyor tarihimiz açısından” diye konuştu.

 

 

  “İlk defa geldim, çok güzel, çok beğendim”


  Zeytinburnu'ndan gelen Elif Koç da, ilk defa Şeyh Edebali Türbesi'ne geldiğini anlatarak, “Çok güzel, çok beğendim. Geçmişimizi, Osmanlı tarihini görmek için buraya geldim. Okuyup gördük ama canlı bir şekilde herkesin görmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 

Son Güncelleme: 29.05.2017 09:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle