PTT'NİN KURULUŞUNUN 183. YILI KUTLANDI

Bilecik'te PTT'nin kuruluşunun 183'üncü yıldönümü kutlanırken, 183'üncü şanslı müşteriye bir takım hediyeler takdim edildi.  

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Ekim 2023 Pazartesi 14:45
99 Okunma
PTT'NİN KURULUŞUNUN 183. YILI KUTLANDI

Bilecik'te PTT'nin kuruluşunun 183'üncü yıldönümü kutlanırken, 183'üncü şanslı müşteriye bir takım hediyeler takdim edildi.  

Bilecik PTT Başmüdürü Serhat Bozkurt, merkez postanedeki 183'üncü sıra numarasını alan Vedat Aktaş'a kuruluş yıl dönümü için özel hazırlanan, pul albümü ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Ardından yılın en başarılı PTT dağıtıcı seçilen Mahmut Turan'ı da kutlayan Bozkurt, "Posta nezareti adıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan, Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), 183’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda PTT A.Ş.’nin projeleri ile ilgilenmiş, İzmir’de katıldığı bir tören öncesi PTT A.Ş. yetkilileri ile birlikte şirketin yerli ve milli ürünü Kargomat 7/24’ü test ederek yapılan hizmet hakkında bilgiler almıştı.  PTT A.Ş., Türkiye yüzyılı hedeflerinden biri olan ortak geleceğimizi koruma doğrultusunda 'Sürdürülebilirliğin Yüzyılı' için adımlar atmış, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) projesi ile kâğıt kullanımının azalmasına katkı sağlamıştır. PTT A.Ş., dünyada en önemli sorunlardan birisi olan doğanın kirletilmesi ve enerji israfı konularında da yaptığı çalışmalar ile örnek oluyor. 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında hizmet ederken tasarruf yapılmasını sağlayan projeler üreten PTT A.Ş., araç filosunun yüzde 80’ini 2030 yılına kadar elektrikliye çevirmeyi planlayarak kullanılan elektrikli araçlar ile karbon salınımının azalmasını ve doğal güzelliklerin ve çevrenin korunmasını hedefliyor. Bu bağlamda Ulaştırma Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 2002 yılında yazılan ve 29 Ekim 2023’te adreslerine gönderilecek 40 bin mektubun yer aldığı 'Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası' ve ülkemizin 81 ilinde toplu taşımada ve daha birçok yerde kullanılması planlanan Türkiye Kart projesi gibi hizmetlerde de süreci yakından takip ederek çalışmaların verimli bir şekilde ilerlemesine destek oldu" dedi.

Anahtar Kelimeler:
KutlamaPtt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle