ORTAM BİR ANDA GERİLDİ!

Bilecik Belediye Meclisi Şubat ayı birleşimi gergin anlar yaşanırken, son 19 ayda 322 kişinin belediye işe alındığı iddia edildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Şubat 2024 Cuma 14:11
809 Okunma
ORTAM BİR ANDA GERİLDİ!

Bilecik Belediye Meclisi Şubat ayı birleşiminde gergin anlar yaşanırken, son 19 ayda 322 kişinin belediyede işe alındığı iddia edildi.


 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan Bilecik Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya başkanlığında gerçekleştirildi. 13 maddenin görüşüldüğü gündem sonrasında AK Parti grubu söz istedi. AK Partililer ile o dönem Bilecik Belediye Başkan Vekili olan şu an ise CHP Grup Sözcülüğü yapan Melek Mızrak Subaşı arasında bir sözlü sataşma yaşandı. Buna Bilecik Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya'da katılınca tansiyon bir anda yükseldi. AK Partililer, "Son 5 yılda, ortalama 1 yıl 3 ayda bir başkan  düşen Bilecik belediyesinin nasıl hizmet etmesini bekleyebiliriz. 12 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız son 5 yılda her yıl aylarca su kesintileri yaşadı. Su problemleri yaşadı. Madem çok ehil bir CHP belediyeciliği yapıldı bu şehirde niye aylarca sularımız kesildi bizim? Kanalizasyon yaptık dediler bütün memleketimiz koktu. Burada rögar kapaklarına naylon geçirdiler. Bunu da yaşadık. Kentsel dönüşümle ilgili bir proje yapıldı mı? Peki, sormazlar mı icraat nerede diye. Bilecik’te son 5 yılda olduğu gibi yine hiçbir şey yok. Yıl olmuş 2024 buradan civar illere gidiyoruz. Artık burada temel insani seviyelerin üstüne çıkılması gerekirken burada problemlerin hangisi düzeltildi" dediler.


 

Göreve geldiği günden bu yana 322 kişi işe alınmış
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin rüşvet soruşturması kapsamında açığa alınmasının ardından 8 Nisan 2022 günü Bilecik Belediye Meclisi’nin Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Başkan vekilliği için yapılan seçimde CHP’li meclis üyesi Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediye Başkan Vekili seçilmişti. AK Parti Grubu o günden bugüne belediyede bir çok kişinin alındığı söyleyerek, "Belediye başkanı olduktan sonra belediyeye kaç kişi aldınız? Mayıs ayından aralık ayına kadar Kayı A.Ş’ye 322 kişi alındı" denildi.
Bunun üzerine CHP Grup Sözcüsü Melek Mızrak Subaşı, "Benimle ilgili soruları bana sorabilirsiniz başkanlık divanına değil" dedi.
Ortalık bir anda gerildi
Subaşı'nın AK Parti grubuna cevap vermesinin ardından Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya bir anda sinirlenerek, "Melek hanım lütfen ben size söz verdim. Benim çok bildiğim şey var ama ağzımı bile açmayacağım. Madem öyle dediniz bir tanesini söyleyeceğim. Ben o makama oturduktan sonra son 2 ayda alınan işçi sayısı 42 kişi. Özel kalemde kaç kişi vardı? Siz kapılarınızı millete kapattınız biz ise sonuna kadar açtık" diyerek, Subaşı'nın konuşmaması için mikrofonunu kapattırdı.


 

Öte yandan, geçtiğimiz ay rüşvet soruşturması kapsamında geçici olarak görevden alınan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in istifa ederken, yerine vekâleten bakan Melek Mızrak Subaşı başkanlık görevi düşmüştü. Mecliste yapılan seçimde İYİ Parti'den istifa ederek Bağımsız aday olarak seçime giren Mustafa Sadık Kaya, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin oylarını alarak, Bilecik Belediye Başkanı seçilmişti.

Anahtar Kelimeler:
MeclisOrtamGergin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İyi vatandaş 2024-02-11 10:58:11

Peki Akp ye de sormazlar mı önceki 15 yılda sen ne yaptin diye

banner22

resim yükleresim yükle