OKULLAR, BAYRAM İÇİN STADA ÖĞRENCİ TAŞIYAN SERVİSLERE PARA ÖDEYECEK

Bilecik'te 29 Ekim kutlamaları yapılacak bir stadın ve tören alanının olmamasının cezasını okullar ödeyecek. 

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
31 Ekim 2023 Salı 17:07
1312 Okunma
OKULLAR, BAYRAM İÇİN STADA ÖĞRENCİ TAŞIYAN SERVİSLERE PARA ÖDEYECEK

Bilecik'te 29 Ekim kutlamaları yapılacak bir stadın ve tören alanının olmamasının cezasını okullar ödeyecek. 


Bilecik’te törenlerin ve maçların yapıldığı Edebali Stadyumu kapalı tribünün sol tarafındaki çatı, üzerinde biriken karlar nedeniyle 2014 yılında çökmüştü. 9 yıldır kentte bir stat yapılamazken, 29 Ekim Cumhuriyetin 100'üncü yıl kutlamaları kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta Şeyh Edebali Üniversitesi Stadında gerçekleşti. 
 Valilik ve belediye harekete geçerek, üniversiteye giden şehir içi minibüsleri 10.00'dan 14:00 saatlerinde arasında ücretsiz olmasını sağladı. AK Parti Bilecik İl Başkanlığı da parti binası önünden ücretsiz otobüsler kaldırarak, bir nebze minibüslerin yoğunluğunu hafifletti. Ne yazık ki Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü valilikten öğrencilerin gidiş gelişleri için bir talepte bulunmayınca törene katılan 600 öğrenci para verilerek tutulan servis veya otobüslerle tören alanına geldi. 
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürüne tepki
 Ayrı ayrı okullarda 600 öğrenci bayramdan bir kaç gün önce de aynı statta provaya giderken, bu rakam okullara araba başı 2 bin lira +KDV'ye patladı. Bu ücretlerin okul aile birliği tarafından ödeneceği öğrenilirken, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol'un bu konuda duyarsızlığından dolayı veliler tepki gösterdi.
Resmi geçit töreni bandosuz yapıldı.
 Bayrama katılan vatandaşlar 81 ilde bir tek Bilecik'te askeri veya okul bazında bando takımın olmayışına da tepki göstererek, okullarda yeniden bando takımlarının kurulmasını istediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle