ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA YATIYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar da dahil olmak üzere, milyonlarca emeklinin maaş ve bayram ikramiyesi bugün ödenmeye başlıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Nisan 2023 Cuma 11:11
240 Okunma
ÖDEMELER BUGÜN HESAPLARA YATIYOR
banner15

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar da dahil olmak üzere, milyonlarca emeklinin maaş ve bayram ikramiyesi bugün ödenmeye başlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli aylık ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan önce yapılacağını duyurmuştu. Emekliler aylıklarını bugün almaya başlayacak. Nisan ayında emekliliğe hak kazanan EYT’lilere yapılan fark ödemelerinin ardından, 300 bine yakın EYT’li, tam aylıklarını da bayram öncesinde alacak. Tüm emeklilere ayrıca 2 bin liralık bayram ikramiyesi de ödenecek. Emekliler kimlik numarasıyla başvururak bu parayı alabilecekler. Emekliler aylık alıp almadığını E-devlet üzerinden görebilecek.

Aylık ve ikramiyelerin ödeme tarihleri şöyle:

SSK kapsamında aylık alanlar:

- Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanlar 14 Nisan,

- Ödeme günü 21, 22, 23 olanlar 15 Nisan,

- Ödeme günü 24, 25, 26 olanlar 16 Nisan.

BAĞKUR kapsamında aylık alanlar:

- Ödeme günü 25 ve 26 olanlar 17 Nisan,

- Ödeme günü 27 ve 28 olanlar 18 Nisan.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan’da ödenecek.

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Emekli maaşları ve bayram ikramiye ödemeleri başlıyor. Bayram ikramiyeleri maaşın alındığı güne göre ödenecek.

Emekli Sandığı kapsamında aylıklar ve emekli ikramiyeleri 14 ile 19 Nisan’da ödenecek.

"Bir sonraki ay toplu bir şekilde maaşlarını alabilecekler"

Bağ-Kur kapsamında aylık alanlar ise ödeme günü 25-26'sı olanlar 17 Nisan, 27-28 olanlar 18 Nisan’da aylık ve ikramiyelerini alacaklar.

1100 TL olan bayram ikramiyesi yüzde 82 artışla 2000 TL’ye yükselmişti. EYT’liler de aynı şekilde normal emekliler gibi bayram ikramiyelerini ve aylıklarını alacaklar. Eğer aylıkları bağlanabildiyse bu ay itibarıyla emekli aylıklarını alacaklar eğer alamazlarsa bir sonraki ay toplu bir şekilde maaşlarını alabilecekler.”

KAYNAK:MİLLİYET

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/eytliler-ilk-ayliklarini-aliyor-6931739

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle