MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrolün varil fiyatlarının son ayların en düşük seviyesini görmesi sonrası bugünden itibaren geçerli olmak üzere; motorine indirim yapıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Eylül 2022 Salı 10:45
301 Okunma
MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrolün varil fiyatlarının son ayların en düşük seviyesini görmesi sonrası bugünden itibaren geçerli olmak üzere; motorine indirim yapıldı.

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrolde dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim gelmeye devam ediyor.

IKON Menkul tarafından hazırlanan petrol analizinde şu ifadelere yer verildi: "Ham petrol fiyatları 84.85 desteği üzerinde tutunmaya devam ediyor. Gün içinde 81.34 desteğine kadar sarkma yaşanmış olsa da gün sonu kapanışında mum 84.85 desteğinin üzerinde kaldı ve doji mum oluştu. Bu gece Asya seansında 84.85 üzerinde tutunmaya devam ederken, bu desteğin üzerinde artık gündemimizde 90.45 direnci olacaktır. Olası kırılımda ise tekrar 81.34’ü kritik destek olarak göreceğiz. Destekler: 84.85 – 81.34 – 78.03// Dirençler: 87.00 – 88.90 – 90.45"

Petrol fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Motorin grubuna bu gece itibarıyla 1 lira 74 kuruş indirim geldi.

İstanbul'da 23 lira 7 kuruşa düştü

Böylece İstanbul'da motorinin litre fiyatı 24 lira 81 kuruştan, 23 lira 7 kuruşa düştü. Öte yandan Ankara'da 23 lira 18 kuruşa, İzmir'de ise 23 lira 2 kuruşa indi.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

KAYNAK: MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle