METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARI GELDİ REKOR KIRACAK!

Çöl sıcakları Türkiye'yi etkisi altına aldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Temmuz 2023 Salı 10:45
138 Okunma
METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARI GELDİ REKOR KIRACAK!

 Çöl sıcakları Türkiye'yi etkisi altına aldı.

Termometreler rekor dereceleri yansıtırken herkes sıcak havadan dert yandı. Uzmanlar ise uyarı üstüne uyarı yaptı.
 Özellikle yarın, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'de sıcaklık rekorunun kırılabileceği vurgulandı. Başta Avrupa ve ülkemizi de içine alan Akdeniz havzası olmak üzere dünya genelinde yaşanan kavurucu sıcaklarla ilgili özellikle önümüzdeki 3 gün için önemli bir daha yapıldı.


40 DERECELERİ GÖRECEĞİZ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Genel Müdürü Şahin Şahbaz, sıcaklıkların 40 dereceyi görebileceğini vurguladı. "Batıdan başlayarak çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar artacak. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri ciddi sıcaklıklar yaşayacağız. 40 dereceleri görebiliriz. Şu ana kadar bu yıl içinde herhangi bir sıcaklık rekoru kırmadık. Önümüzdeki aylarda olabilir. Genelde sıcaklıklar ağustos ayında en yüksek seviyeye ulaşıyor. Bunun etkisi tüm ülkede de hissedilecek" ifadesini kullandı.
 Ağustos ayında da büyük sıcaklıkların yaşanabileceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Genel Müdürü Şahin Şahbaz, cuma günüden itibaren batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerindeyken bir günde mevsim normallerine dönüleceğini de vurguladı.


 

PİK NOKTAYA ULAŞACAK!

"Sıcaklar pik noktasını gördükten sonra hızlı bir düşüş olacak. Yurdun özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yağışlar da artacak" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle