''MELEK HANIMIN BURADAKİ HATASI

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, son günlerde ülke gündemini meşgul eden köpek katliamı ardından bir açıklama yaparak, " 14 can dostumuzun katledilmesi konusunda herkesin, özellikle de mevkidaşlarımızın söyleyecek bir şeyi vardı. Bizim bu konuda suskun kalmamız, durumun vehametini kavrayamadığımızdan değildir. Peşin hükümlü ve yanlış ifadeler kullanmaktan kaçınmamızdandır" dedi.  

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Kasım 2023 Çarşamba 16:25
751 Okunma
''MELEK HANIMIN BURADAKİ HATASI

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, son günlerde ülke gündemini meşgul eden köpek katliamı ardından bir açıklama yaparak, " 14 can dostumuzun katledilmesi konusunda herkesin, özellikle de mevkidaşlarımızın söyleyecek bir şeyi vardı. Bizim bu konuda suskun kalmamız, durumun vehametini kavrayamadığımızdan değildir. Peşin hükümlü ve yanlış ifadeler kullanmaktan kaçınmamızdandır" dedi.  


 

Olay 24 Kasım günü Bilecik-Sakarya istikameti 2. Tünel mevkiinde yol kenarında 14 köpeğin ölü, 1 köpeğin yaralı bulunması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatmasıyla ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyonu çalışanı 2'si kadın toplam 5 şahıs gözaltına alınmış, 4 kişi tutuklanmıştı. Ardından Türkiye gündeminde büyük yer bulan olay sonrası CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir bugün bir açıklama yaptı. Özdemir,"Canlı katliamı bir tarafa, tek bir canlının öldürülmesini bırakın, darp edilmesini dahi kabullenmek mümkün değildir. Böyle bir şeyi şiddetle kınıyorum ve insanlık suçu olduğunu düşünüyorum. Bu işe sebep olanların yargıda en büyük cezayı almalarını yürekten diliyorum. Ayrıca bu olay gündeme gelir gelmez ilgililer hakkında belediye gereğini yapmış, sözleşme akitlerine son vermiştir. Şimdi Bilecik halkına ve mevkidaşlarıma soruyorum. Diyelim ki belediye hayvanları öldürüyor. Cesetleri ana yolun kenarına mı atar?.Kimse ihbar etmese bile onlar 2 gün sonra kokmaz mı, böyle bir rezillik illa gün yüzüne çıkmaz mı. Tek bir can dostumuz öldüğünde dahi kireçleyip veteriner gözetiminde gömüldüğü halde bu hayvanlar neden ana yol kenarına atılıyor. Atılmadan hemen önce, canlılar barınaktan çıkmadan sivil toplum örgütlerinin ve sosyal medyanın, bundan nasıl haberi olabiliyor. Bunun nasıl bir izahı olabilir sizce. Bu olaya karışanlar siyasetle ilişkilendirildiğinde olay daha net ortaya çıkacaktır. Savcılığa intikal etmiş, soruşturma süreci devam eden bir olay üzerine daha fazla konuşmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum" dedi."
  "Melek hanımın buradaki hatası, hangi partiye gönül verdiğini önemsemeden, her personele eşit düzeyde güvenmesi mi?"
  Özdemir açıklamasının devamında, "Mevkidaşlarım olarak dediniz ki; 'Göz göre göre yalan söylediniz',  Çıktınız 'Kendinizden emin bir şekilde anlattınız da anlattınız', doğru söylüyorsunuz başkan Melek hanım o açıklamayı yaparken, kendinden emin, çünkü kendi çalışanlarının siyasi çıkarlara alet olup böyle rezil bir operasyona karışabilecekleri ihtimali aklının ucundan bile geçmiyor.   Şimdi diyeceksiniz ki personelinden haberi yok mu? Melek hanımın buradaki hatası, hangi partiye gönül verdiğini önemsemeden, her personele eşit düzeyde güvenmesi mi?.  Mevkidaşlarım tarafından basın açıklamaları ve bizim parti olarak defalarca dile getirdiğimiz fakat iktidarın bugüne kadar hiç önemsemediği hayvan hakları konusunda aşırı duyarlı davranma edebiyatları peş peşe geldi. Utanç vesikası demişsiniz ya, işte vesikanın en çirkini budur. Genel siyasette bunları yıllarca yapıp biz muhalefetin üstüne attınız. Yerel de böyle şeyler yaşanmaz diyorduk. Sonuçta aynı memleketin çocuklarıyız yüz yüze bakıyoruz ve daha da bakmaya devam edeceğiz diyorduk. Fakat bu günleri de gördük. Siyaset için cana kıymayı kabullenemiyorum. Yazıklar olsun" dedi.
  "İktidar partisinin yandaşlarını yönetici konumuna getirdik"
  İl Başkanı Özdemir son olarak, "Mevkidaşlarım, biz kimsenin aşıyla ekmeğiyle oynamıyoruz. Halen belediye çalışanlarının çoğu önceki dönemin çalışanları. Bunları kontrol altında tuttuğunuzu biliyorum. İşimizi zorlaştırmaya çalıştığınızın farkındayım. Ayrıca iktidar partisinin yandaşlarını yönetici konumuna getirdik. Hal böyle olunca küçük sabotajlarla bizi yıpratıp, pireyi deve yapmaya çalıştığınızın farkındayım. Ayrıca sizin gibi ketum değil, açık ve şeffaf bir belediyecilik sergiliyoruz. Kısacası durumu kontrolden çıkmış olarak değerlendirmenizin sebebi yine sizsiniz. Bizim kimseden korkumuz yok. Yaptığımız işlerde çekineceğimiz bir konu yok. Biz kendimizden eminiz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayvansever 2023-11-29 18:47:27

Yaaaa gerçekten mi peki peki anladık

banner22

resim yükleresim yükle