KAMULAŞTIRILAN PARSELLER NE OLDU

Söğüt’te 2008 yılında kurulması planlanan ve büyük proje olarak adlandırılan TÜRK Ata Üniversitesi hayal oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Mayıs 2023 Cuma 17:54
243 Okunma
KAMULAŞTIRILAN PARSELLER NE OLDU

Söğüt’te 2008 yılında kurulması planlanan ve büyük proje olarak adlandırılan TÜRK Ata Üniversitesi hayal oldu.


Dönemin Söğüt Belediye Başkanı şimdi ise İYİ Parti Bilecik Milletvekili Adayı Halil Aydoğdu’nun öncülüğünde başlatılan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteklediği ve hatta Vakıf kurularak vatandaşların arsalarının kamulaştırıldığı Türk Ata Üniversitesi’nin yerinde şimdi yeller esiyor.
İYİ Parti Bilecik Milletvekili Adayı Halil Aydoğdu, Üniversite’nin 250 dönüm arazi üzerinde 8 binadan oluşan bir külliye yapılarak 3 ayrı bölümden oluşacağı açıklanmıştı. 2008 yılında konu ile ilgili açıklama yapan Aydoğdu, “bu topraklarda kurulacak Türk Ata Üniversitesi ile ilmi anlamda yükselecek olan bilim meşalesi yine Türk-İslam alemine ve dünyaya ışık tutmaya devam edecektir” demişti.
TÜRK ATA ÜNİVERSİTESİ HAYAL Mİ OLDU?
77 dönüm arazinin satın alındığını, bunun yakında 250 dönüme çıkarılacağını ve alımların devam edeceğini de ifade eden Başkan Halil Aydoğdu, üniversite hakkında verdiği bilgilerde şu bilgileri vermişti:
"Üniversitenin kampüsü, 250 dönüm arazi üzerindeki 7 -8 binadan oluşan külliye şeklinde ölümlerden oluşacak ve bu şekilde 3 ayrı bölüm düşünüldü. Avlulardan oluşan bölümlerde Selçuklu, Osmanlı ve modern mimari bir arada olacak. Bu yapılırken de tamamen eğitim ön planda tutulacak, binaların görünümünden çok işlevine önem verilecek. Binalar eğitimin en güzel şekilde verileceği tarzda yapılacak. Bir bölüme avludan girilecek ve bu avlunun içine binalar yerleştirilecek. 15 bin metrekareden oluşacak bir binanın içinde 7 bin metrekareye yakın avlu ve 8 bin metrekare de oturum alanı olacak. Bu alanda 4 katlı binalar yapılacak.”
 VAAT EDİLEN ÜNİVERSİTE İÇİN HİÇBİR ÇALIŞMANIN BAŞLAMADI
Düşünülen üniversite için yapılan kamulaştırmalarda bazı arsaların dönemin Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun üzerine alındığı iddia edilirken, her adımında Vakıf üzerinden yürütüldüğü öne sürülmüştü. Üniversite için yıllar geçmesine rağmen hiçbir adım atılmadı. Vaat edilen üniversite için hiçbir çalışmanın başlamaması, ‘Aydoğdu’nun vaadi havada kaldı, Üniversite hayal mi oldu? İYİ Parti’den Milletvekili adayı olup vaatleri havada uçuşan Aydoğdu, önce geçmişte verdiği vaatlere baksın’ dedirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle