KADINLAR SÜSLENİP PÜSLENİP

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Kent Konseyi desteğiyle düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu adlı etkinlikte bu yıl tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişikliği konusuna dikkat çekildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Eylül 2023 Pazartesi 13:56
513 Okunma
KADINLAR SÜSLENİP PÜSLENİP

Bilecik Belediyesi ve Bilecik Kent Konseyi desteğiyle düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu adlı etkinlikte bu yıl tüm dünyayı ilgilendiren iklim değişikliği konusuna dikkat çekildi.


Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen ve trafikte bisiklet kullanımına dair mesajların verildiği etkinlik bu yıl da renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi. Belediye binası önünde bir araya gelen kadınlar önce bisikletlerini süslediler, daha sonra şehir merkezinden ilerleyerek, Cumhuriyet meydanına doğru bisiklet sürdüler. Bisikletin doğa ve çevreye olan katkısı sloganlar eşliğinde duyurulurken, şehir merkezinden geçen bisikletlilere, esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.


Bisiklet turu dünyada 200’e yakın şehirde eş zamanlı yapıldı
Bilecik Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Koordinatörü Ayşenur Çelik yapılan etkinlikte amaçlarının iklim krizine dur demek olduğunu belirtti. Bilecik’teki bütün kadın, erkek ve çocuklarla bisiklet turu yaptıklarını aktaran Çelik, şunları söyledi:
‘’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu dünya çapında 200’e yakın şehirde eşzamanlı olarak yapılıyor. Bizim konumuz yaşamda görünür olmak için iklim krizine dur demek için ve ulaşımda bisikletin görünürlüğünü artırmaktır. Etkinlik ile aynı zamanda kadının görünürlüğünü ve toplumdaki temsiliyetini artırmak adına mesajlarımızı iletmektir. Tüm katılanlara çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.


Etkinlikte kahkaha yogası yapıldı, katılımcılara elma dağıtıldı
İklim değişikliğine dikkat çeken mesajların olduğu döviz ve pankartları taşıyan kadınlar daha sonra Fizyoterapist Tuğçe Çimen ve Ritim Dans grubu üyeleri eşliğinde kahkaha yogası yaptı. Müzik eşliğinde zumba dansının yapıldığı etkinlikte yaşam egzersizlerinin önemi anlatıldı. Katılımcılara ayva lokumu ile elmanın ikram edildiği etkinlik, katılımcıların hatıra fotoğrafları çektirmesiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle