KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE İL KOORDİNASYON TOPLANTISI

Bilecik Vali Bilal Şentürk başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

13 Mart 2021 Cumartesi 13:29
85 Okunma
KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE  İL KOORDİNASYON TOPLANTISI
banner15

Bilecik Vali Bilal Şentürk başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.


Vali Şentürk, İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Elmas, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Hatice Dost ile ilgili daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ancak kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.


"Şiddetin her çeşidi hoş görülmeyecek bir konu"
Yaşanan üzücü olayların tekrarlanmaması için kurumsal çalışmalar yapıldığını, ancak topyekun elbirliği ile kadına karşı şiddetle mücadelede başarının mümkün olabileceğini vurgulayan Vali Şentürk, ''Şiddet olaylarının sosyal ve psikolojik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Kadına yönelik şiddette, konunun önce kaynağına inmeliyiz. Kadına yönelik şiddet mağdurunun korunmasının yanında, bir taraftan da şiddet uygulama potansiyeli olanlara karşı da etkin tedbirler geliştireceğiz. Şiddetin her çeşidi hoş görülmeyecek ve önlenmesiyle ilgili olarak kamu otoritesinin, STK ve gönüllü çalışanların da devrede olması gereken bir konu. Şiddetin temelinde sevgi ve merhamet duygusunun yeterince gelişmemiş olmasının yattığını bilerek, bu duyguları geliştirecek adımların öncelikle atılması gerekir'' dedi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yapılacak çalışmaların yer aldığı sunumun yapıldığı toplantıda, kurumsal eğitim faaliyetlerinin içerisine sevgi ve merhamet duygusunun ve aile kavramını öne çıkaracak, anneye ve kadına hak ettiği değeri verecek, koruyacak ona zarar gelmesini engelleyecek projeler ve çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Son Güncelleme: 13.03.2021 13:41
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERKADINTOPLANTI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle