KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Bilecik’te Milli Mücadele döneminde şehit olan Müftü Mehmet Nuri Efendi kabri başında dualarla anıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Nisan 2023 Pazartesi 12:10
101 Okunma
KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Bilecik’te Milli Mücadele döneminde şehit olan Müftü Mehmet Nuri Efendi kabri başında dualarla anıldı.


Milli Mücadele döneminde Yunanlılar tarafından şehit edilen Bilecik Müftüsü Mehmet Nuri Efendi, şahadetinin 102'nci yılında merkeze bağlı Deresakarı köyündeki kabri başında dualarla anıldı.

Deresakarı Köyü Camisi'nde Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Vali Vekili Akgün Corav, Vali Yardımcıları Şahin Arsal ve Vedat Yılmaz, İl Müftüsü Ali Erhun, Köy Muhtarı Yaşar Öztiryaki, Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan ve vatandaşlar, Mehmet Nuri Efendi'nin türbesini ziyaret etti.


İl Müftüsü Erhun ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, "Milli Mücadele'nin başlamasıyla Mehmet Nuri Efendi'nin cami kürsülerinde, çarşı ve pazar meydanlarında yaptığı etkili konuşma ve vaazları ile halkı bilinçlendirmeye çalıştı, milleti düşman işgaline karşı sonuna kadar direnmeyi teşvik ederek direnişin Bilecik'teki örgütleyicisi oldu. Rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle