İNDİRİM İMKANSIZ

Otopark sorunu araç sahiplerini sokak aralarında yer bulmakta zorlarken, yeni binalarda alan olsa da otopark tartışmaları bitmiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Eylül 2021 Perşembe 10:37
247 Okunma
İNDİRİM İMKANSIZ
banner15

Otopark sorunu araç sahiplerini sokak aralarında yer bulmakta zorlarken, yeni binalarda alan olsa da otopark tartışmaları bitmiyor.

Türkiye’de yaklaşık 25 milyon araç trafiğe kayıtlı. Büyükşehirlerde trafik keşmekeşi yaşandığı gibi bir de hiç bitmeyen  sorunu var. Geçmişte inşa edilmiş binalarda otopark yapılmadığı için sokaklar park etmiş araçlarla dolu. Kaldırımlar, engelli yolları park halindeki araçların işgali altında. Otoparksız binalarda yaşayan araç sahipleri sokak aralarında yer bulma sorunu yaşarken, yeni binalarda da otopark yerleri büyük bir tartışma konusu.

Arsa payına göre

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre otoparklar, ortak alan olarak ifade ediliyor. Kat malikleri bütün ortak yerlere, ‘arsa payları oranında’ ortak mülkiyet hükümlerine göre malik oluyor. Kat malikleri, ortak yerlerde kullanma hakkına sahip.

Bu hakkın otoparklardaki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlı. Otoparklar ya eklenti olarak kabul ediliyor ya da her daireye otopark alanı tahsis ediliyor. Her bina sakini tahsisli otoparkını kullanmak zorunda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle