İLK HASAT YAPILDI

Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ve ’pitaya’ ismiyle de bilinir ejder meyvesinin ilk hasadı yapıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Eylül 2023 Perşembe 12:08
223 Okunma
İLK HASAT YAPILDI

Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ve ’pitaya’ ismiyle de bilinir ejder meyvesinin ilk hasadı yapıldı.


Bilecik merkeze bağlı Bayırköy beldesinde ilk kez tropikal ejder meyvesi üreticiliği yapmaya başlayan Mehmet Kılıç bu seneki ilk hasattı yaptı. Bölgede sadece Osmaneli ve Bayırköy'de üretilen ejder meyvelerinin hasadı yapılırken, üreticiler bu yılki verimden memnun.


İlk hasatta üreticiyi yalnız bırakmayan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş, "Mehmet Kılıç’ın yetiştiriciliğini yaptığı ejder meyvesi serasına ziyarette bulunarak ejder meyvesi hasadına katıldı. Kaktüsgiller familyasına ait bir meyve olan ve ’pitaya’ ismiyle de bilinir ejder meyvesini Mehmet Kılıç’ın beldemizde alternatif tarıma öncülük yaptığınız için teşekkür ediyoruz, her zaman üreticinin ve çiftçinin yanındayız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
HasatEjderMeyvesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle