HUBUBAT HASTALIK VE ZARARLI KONTROLLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, hububat hastalık ve zararlı kontrollerini gerçekleştirdi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
23 Haziran 2023 Cuma 12:00
29 Okunma
HUBUBAT HASTALIK VE ZARARLI KONTROLLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, hububat hastalık ve zararlı kontrollerini gerçekleştirdi.


Son dönemde bölgede yaşanan düzensiz yağışlar ve sıcaklık değişiklikleri nedeniyle tahıl üretim alanlarında sarı pas, kahverengi pas ve mantar gibi hastalıklarda artış olduğu gözlemlendi. Bu durum üzerine, teknik ekipler tarafından bilgilendirme ve kontroller gerçekleştirildi.

Hastalıkların tanınması, yayılmasının önlenmesi ve uygun tedbirlerin alınması için tarım alanlarında kontroller gerçekleştirildi. Üreticilere, hastalıkla mücadelede kullanılabilecek ilaçlama ve diğer önlemler konusunda rehberlik edildi.
Hastalıkların kontrol altına alınması ve zararlıların etkisini en aza indirme amacıyla yapılan bu çalışmalar, tahıl üretiminde verimliliğin ve kalitenin korunmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Tarım sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak adına, teknik ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle