HIZLI KAYIPLAR VAR İŞTE SON DURUM

Gram altın yeni haftaya sert düşüşle başladı. ABD tarım dışı istihdam rakamlarının Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatmayacağı beklentileriyle dolar güçlenirken, altın fiyatları da düşüşe geçti. Peki bu hafta altında yön ne olur? İşte detaylar...

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Nisan 2023 Pazartesi 10:52
171 Okunma
HIZLI KAYIPLAR VAR İŞTE SON DURUM

Gram altın yeni haftaya sert düşüşle başladı. ABD tarım dışı istihdam rakamlarının Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatmayacağı beklentileriyle dolar güçlenirken, altın fiyatları da düşüşe geçti. Peki bu hafta altında yön ne olur? İşte detaylar...

Gram altın fiyatları yeni haftada düşüşe geçti. Gram altın an itibarı ile 1255 liralardan 1230 liraya kadar geriledi. Peki bu hafta altında yön ne olur? İşte detaylar...

Gözler ABD'den gelecek haberde

Ekonomist Zafer Ergezen açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz hafta tarım dışı istihdam verisi beklentilerin bir miktar altında kaldı. Enflasyon verisi de eğer beklentilerin altında gelirse altın tarafında bir miktar güçlenme olduğunu görebilir. Fed’in istediği patikada devam ettiği anlaşılıyor olur. Bu da ons altın tarafında yukarı eğilimi güçlendirecektir. Enflasyon beklentilerin altında gelirse ons altın için iyimser seyir devam edecek.

Geçtiğimiz hafta ons altın 2030 dolara kadar çıkmıştı bu hafta geriliyor. Şunun altını çizmek lazım enerji fiyatlarının yüksek kalıyor olması enflasyon rakamlarının güçlü kalmasına yol açıyor. Verilerin beklentilerin altında gelmesini engelleyebilecek gibi gözüküyor.

Son gelinen noktada Fed’in beklentilerine paralel bir yol çizildiği görülüyor. Bu küresel enflasyon için de olumlu diyebiliriz.

FED’in faiz artırımları ne zaman bitecek?

Ben Fed’in piyasa beklentilerine paralel olarak mayıs ayında 0.25 baz puan faiz artırımı yapıp yüzde 5.1 seviyesini görüp izle gör politikasına geçmesini bekliyorum. Artık faiz döngüsü bitiyor diyebiliriz. Piyasalardaki verilerde yansıması görülüyor.”

FED’in kararı altın ve doları nasıl etkileyecek?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Selimler ise şu ifadeleri kullandı: “Tarım dışı istihdam rakamı 236 bin olarak geldi. Son 2 yıldaki en düşük rakamlardan biri. İstihdam ve enflasyon oranına bakıyorlardı. İstihdam oranlarındaki iyi seyir faiz artırımlarını destekliyordu.

Şu an 236 bin piyasayı rahatlatacak bir rakam değil. İşsizlik oranı yüzde 3.5 düşük geldi ama özel sektör, tarım dışı istihdam verileri düşük geldi. Enflasyon rakamının iyi gelmesi istihdam verilerindeki olumsuzluğu telafi edebilir.

ABD’de enerji maliyetleri yüzde 42’den yüzde 5’e indi. Enflasyonun düşüşü, enerji maliyetlerindeki düşük seyir olumlu gelirse faiz artırımı konusunda istekli olabilirler.

Bu faiz artırım konusunda Fed’i rahatlatabilir. Piyasadaki beklentiler belirsizlik ortamında altına yönelim sağlıyor.”

KAYNAK:MİLLİYET

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/altin-fiyatlarinda-sert-gerileme-dusus-dalgasi-devam-eder-mi-6929656

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle