HAMSİYE BU YIL DOYACAĞIZ

Balık sezonunun açılmasıyla Bilecik'teki tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanırken, fiyatı 80 liradan satılan hamsi en çok tercih edilen balık oldu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Eylül 2023 Pazartesi 14:14
199 Okunma
HAMSİYE BU YIL DOYACAĞIZ

Balık sezonunun açılmasıyla Bilecik'teki tezgahlarda hamsi bolluğu yaşanırken, fiyatı 80 liradan satılan hamsi en çok tercih edilen balık oldu.


 

Av yasağının kalkmasıyla 25 gündür tekneleriyle gece denize açılarak ağlarını bırakan balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıkla döndü.

Türlerine göre tek tek kasalara yerleştirilen balıklar sabah saatlerinden itibaren tezgahlarda yerini almaya başlıyor.

Bu yıl Marmara'da hamsi bolluğu yaşanırken, bu da fiyatlara yansıdı. Vatandaşlar kilosu 80 TL'den Bilecik'te hamsi yerken, tezgahların vazgeçilmesi olan balık bu sene de en çok satılanlar arasına girdi.



"Geçen yıla bakarak bu yıl verim çok güzel"
Bilecik'te 40 yıldır balıkçılık yapan Hüseyin Acar, bu yıl balık bolluğu yaşandığını anlatarak, "Şu an hem Karadeniz'de hem de Marmara Denizi'nde balık var. Karadeniz uzak bölgelerinden bizim buralara balık gelmiyor, havaların çok sıcak olmasından. Bize genelde balıklar Bursa'nın Gemlik ilçesinden geliyor. Karamürsel'den alabiliyoruz, Adapazarı Kefken'den alabiliyoruz. Bu sene fiyatlar harika, 70 lira 80 lira civarında gidiyor hamsinin kilosu. Sardalye ve istavrit 50 liraya gidiyor ve bu sene balıklar çok ucuz. Mevsiminde orijinal deniz balığı olduğu için lezzeti de iyi. Geçen yıla bakarak bu yıl verim çok güzel. Hamsinin ızgarası olmaz, tavası olur. Izgara için sardalye, çupra, levrek alacaksınız. Yerli ve ithal palamudun çok güzel ızgarası olur" dedi.

Son Güncelleme: 25.09.2023 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle