GÖLET PROJESİ NE OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Şubat 2021 günü hazırlanan ve o gün 4 milyonluk bütçe belirlenen Pelitözü Gölpark Doğal Yaşam Parkı'nı Bilecikliler 16 aydır yapılması bekliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Haziran 2022 Cuma 11:17
512 Okunma
GÖLET PROJESİ NE OLDU

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından 1 Şubat 2021 günü hazırlanan ve aynı gün 4 milyonluk bütçeyle belirlenen Pelitözü Gölpark Doğal Yaşam Parkı'nı Bilecikliler 16 aydır yapılması bekliyor. 


 

  Dönemin Bilecik Valisi şuan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne atanan Bilal Şentürk tarafından kendisinden önce Bilecik Valiliği yapan şuan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a kentte  'Ahde vefa' için yapılması planlanan 9 proje sunuldu. Bu projeler içinde Tahir Büyükakın, Pelitözü Gölpark'ın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek, Pelitözü Gölpark Doğal Yaşam Parkı projesini kendi belediyesinin bünyelerinde yapılacağı beyan etti. O dönem alan projesi çizilen Pelitözü Gölpark Doğal Yaşam Parkı'nın maliyeti 4 milyon olarak belirlendi.

  Bilecikliler 16 aydır bekliyor

  O günden bu güne projenin yapılması 4 gözle bekleyen Bilecikliler, “Bu park sayesinde hafta sonları binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Pelitözü Gölpark turizm cenneti olacaktı. Bizler bu projenin biran önce hayata geçmesini bekliyoruz" dediler.

  Pelitözü Gölpark Doğal Yaşam Parkı projesi o günlerde basına servis edilerek, "Kardeş şehrimiz Kocaeli’ne 68 km uzaklıkta yaklaşık 1,30 saatlik mesafede olan ve Bilecik şehir merkezine 7 km uzaklıkta, 660 m rakımda bulunan, 213 hektar alana sahip Pelitözü Gölpark, çevresinde bulunan zengin florası ve çam ağaçları ile bir doğa harikası haline geldi. Yıllık 1 milyon yerli ve yabancı turist ve misafirini ağırlayan Bilecik için alanın tam bir doğal yaşam parkı olması hedeflenmektedir.

Göl çevresinde çadır kurabilir, mangal yapabilirsiniz. Ayrıca çay bahçeleri ve açık hava tiyatrosu mevcuttur. Yine göl çevresinde turlamak için bisiklet kiralayabilir göl içinde de deniz bisikletleri ile gezebilirsiniz. İçerisinde 2 restoran, 1 dinlenme tesisi, kamelyalar, çocuk parkları mevcuttur. Ancak bu denli korunmuş bakir alanın bir doğal yaşam alanına dönüştürülmesine, sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmasına ve gençlerin bilim, doğal yaşam kamplarını kurabilecekleri bir Rekreasyon çalışmalarına ve turizme kazandırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır" denildi.

  Kocaeli Spor Tesisi

  Açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig’de yer alan ve başarıları ile hızlı bir ivme kazanan Kocaeli Spor Kulübü’nün ev sahipliğiniz yapabileceğimiz bir tesisin de alana kazandırılması iki ilin arasındaki bağı güçlendireceğine eminiz" denildi.

  Projenin hedefi

  Projenin hedefi hakkında verilen bilgide, "Bilecik’in 7 km uzaklığında şehrin stresinden uzak doğa ile iç içe içerisinde bulunan zengin florası ve çam ormanları ile insanların nefes alacağı turizm ve cazibe merkezi haline gelmesi hedeflenmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2 bin dönüm arazi üzerine yaptırılan, Dünya’nın üçüncü, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip, Ormanya örnek modelinin Bilecik ölçeklerinde Pelitözü Gölpark alanına kazandırılması hedeflenmektedir. Doğal yaşamın korunması ve turistik amaçlı kullanımın bir araya getirildiği özgün bir model ortaya koyulacak proje ile çocuk hayvanat bahçesi, kamp alanı, orman köy, doğa parkurları, kuş gözlem alanı, doğa okulu, mesire alanları, atlı binicilik, sportif olta balıkçılığı, kano su sporları, sergi salonları, bisiklet yolları, ok atma alanları vb. alanların kazandırılması amaçlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle