GALERİCİ VE SATICI TUZAĞI!

Pendik'te otomobil alım satım işi yapan Sercan S.(35) ve kendi aracını satmak için internete koyan Emre K, akıl almaz dolandırıcılık oyununun iki mağduru oldu. Birbirlerini tanımayan ikilinin yolları, kendisini Hakkâri'de asker olarak tanıtan Cuma Ö'nün planladığı dolandırıcılık tezgâhıyla kesişti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Temmuz 2023 Çarşamba 11:31
478 Okunma
GALERİCİ VE SATICI TUZAĞI!

Pendik'te otomobil alım satım işi yapan Secan S.(35) ve kendi aracını satmak için internete koyan Emre K, akıl almaz dolandırıcılık oyununun iki mağduru oldu. Birbirlerini tanımayan ikilinin yolları, kendisini Hakkâri'de asker olarak tanıtan Cuma Ö'nün planladığı dolandırıcılık tezgâhıyla kesişti.


 

Başlarına geleceklerden habersiz bir arabanın peşinden sürüklenen ikiliden biri araç satmak biri ise almak istedi. Ancak her iki talihsiz adam da parayı Cuma Ö'ye kaptırmış oldu.

GALERİCİNİN ARAÇ HEYECANI KURSAĞINDA KALDI
Yaklaşık 1 yıl önce galeri dükkânı olan Sercan S'nin telefonu çaldı. İddiaya göre telefonun diğer ucunda kendisini Hakkâri'de asker olarak tanıtan Cuma Ö.(29) vardı.Cuma Ö'nün "Daha önce sizden araç almıştım, şimdiyse aracımı satmak istiyorum" sözleriyle heyecanlanan Sercan S, aracı görmek istedi.
Bunun üzerine Cuma Ö, görevde olduğundan aracı teyzesinin oğlu Emre K'nin getireceğini, almaya karar verdiği takdirde parayı kendisinin hesabına atabileceğini söyleyerek telefonu kapattı. 

NOTER MASASINDA ACI GERÇEKLE YÜZLEŞTİLER
Bir süre sonra dükkana gelen Emre K'nin getirdiği aracı beğenen Sercan S, aracı satın almaya karar verdi. Birlikte notere giden ikili, dakikalar içinde hayatlarının şokunu yaşadı. Sercan SCuma Ö'nün araca biçtiği 300 bin lirayı Cuma Ö'nün hesabına atınca Emre K., para almadığını söyleyerek aracı devretmedi. Dolandırıldıklarından habersiz noterde tartışmaya başlayan ikili, acı gerçeği ise Cuma Ö. ile yaptıkları telefon görüşmelerini paylaştıklarında öğrendi. 

BİRİSİNİ KUZEN BİRİSİNİ KAYINPEDER OLARAK TANITMIŞ
İddiaya göre Cuma ÖSercan S'yi kandırdığı gibi Emre K'yı da arayarak internetteki satılık aracını almak istediğini, ancak aracı Hakkâri'de uzman çavuş olarak çalıştığından kendisinin göremeyeceğini, bu nedenle Emre K'nın aracı Pendik'te galericilik yapan kayınpederine gösterebileceğini ve kayınpederinin beğendiği takdirde ödemenin kendisi tarafından yapılacağını söyledi.

 

300 BİN LİRASINDAN OLAN GALERİCİ SOLUĞU SAVCILIKT ALDI
Cuma Ö. tarafından farklı şekillerde dolandırıldıklarını anlayan galerici Sercan S. ve aracını satılığa koyan Emre K., olayın ardından soluğu savcılıkta aldı.
 Sercan S, başına gelen dolandırıcılık tezgâhında 300 bin lirasını kaptırdığı şüpheli Cuma Ö'den şikâyetçi oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, film gibi dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma başlattı. 

SAVUNMASI PES DEDİRTTİ
Bu kapsamda ifadesi alınan şüpheli Cuma Ö'nün savunmasıysa pes dedirtti. Aslında Gaziantep'te yaşadığını söyleyen şüpheli adam, "Sercan S'yi tanımıyorum ama para benim hesabıma geldi. 3 hafta önce ismini bilmediğim "Kara Ayaz" isimli sosyal medya hesabından bana ulaşıp bankalarda hesap açarsam bana yüzde 5 ile yüzde 10 arasında komisyon parası verileceği söylendi. Ancak bu hesaplara kim tarafından ve ne kadar para geldiğini bilmiyorum" diyerek suçlamayı kabul etmediğini belirtti. 

YALAN MAKİNESİ SÖZDE ASKERE 5 YIL HAPİS İSTEMİ
Savcılık, duyanları hayrete düşüren dolandırıcılık olayıyla ilgili hazırladığı iddianamede, dosyadaki tarafların uzlaşamadığını, bu nedenle mevcut delil durumu değerlendirildiğinde şüpheli Cuma Ö'nün üzerine atılı suçu işlediğini vurguladı.
Her iki adamı farklı şekillerde kandırarak dolandırıcılık ağına düşüren şüpheliye "Dolandırıcılık" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle