EMEKLİLER UYARISI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi kapsamında teknik düzeyde görüşmelere başladı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Eylül 2022 Perşembe 11:56
333 Okunma
EMEKLİLER UYARISI
banner15

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi kapsamında teknik düzeyde görüşmelere başladı.

Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyetleri, kamuda sayıları 560 bin kişiyi bulan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi kapsamında önceki gün bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve bakanlık bürokratlarıyla görüştü. Görüşmede, başta 4/B’li sözleşmeli personel olmak üzere, belediyelerde istihdam edilen sözleşmeli personel, 4/C’den 4/B’ye geçen personel ve diğer kamu kuruluşlarındaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin Memur-Sen’in teklifleri bakanlık kanadına iletildi. Tonbul, “Teklifimiz, kamuda asıl istihdam biçiminin kadrolu olmasıdır. Dolayısıyla mevcut 4/B sözleşmeli personelin tamamının, geçmiş dönem hizmet süreleri ve unvanları dikkate alınarak 4/C’den 4/B’ye geçen personelin ve özellikle belediyelerdeki sözleşmelilerin mağduriyetleri göz önünde bulundurularak 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi kadroya geçirilmesi gerekmektedir. Bunun yanında, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında farklı sözleşme türlerinde istihdam edilen personelin de kurumların ve çalışanların talepleri doğrultusunda kadroya alınması gerekmektedir” dedi.

Emeklilik uyarısı

Edinilen bilgiye göre bakanlığın herhangi bir taslak sunmadığı toplantıda Memur-Sen yetkilileri, sözleşmeli personele 4/A kapsamında kesinti yapıldığını, memurlara ise 4/C statüsünden kesinti yapıldığını belirterek, bunun ileride emeklilik konusunda sorunlara yol açabileceğine ve mahkemelere taşınacağına dikkat çekti.

Sözleşmelilerin kadroya geçmesinin herhangi bir bütçe yüküne neden olmayacağını ifade eden Memur-Sen, kadroya geçişle birlikte devletin personel harcamasının da düşeceğini söyledi.

Kadroya geçişte ara formüllere sıcak bakmadığını dile getiren Memur-Sen, söz konusu personel için yeni bir uygulamaya gidilebileceğini belirtti.

Konfederasyon yönetimi, sözleşmeli personelin istihdamda zorluk çekilen yerlerde gündeme geldiğine, şu anda her bölgede genel istihdama geçildiğine işaret ederek, kamuda herkesin kadrolu olması gerektiğinin, unvan değişikliği formüllerinin bu aşamada yararlı olmayacağının altını çizdi. Bakanlıkla memurlar arasındaki görüşmelerin önümüzdeki dönemde de devam etmesi, sözleşmelilerin kadroya geçişiyle ilgili düzenlemenin ekim ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle