EĞİTİMDE ŞİDDETE HAYIR!

Türk Eğitim Sen’e bağlı eğitimciler, İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın Irak asıllı bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesini işi bırakarak Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Mayıs 2024 Cuma 15:14
29 Okunma
EĞİTİMDE ŞİDDETE HAYIR!

Türk Eğitim Sen’e bağlı eğitimciler, İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın Irak asıllı bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesini işi bırakarak Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etti.

Bilecik’te Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesinin ardından iş bırakarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Başkanı Veli Şahan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, birçok okulda güvenlik görevlisinin bulunmadığını vurgularken, “Her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur” dedi.

“Daha fazla eğitim şehidi verilmesine müsaade etmemeliyiz!” diyen Şahan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla, silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları, ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle, maalesef had safhaya ulaşmıştır.

Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları, öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarının gasp edilmesi, eğitimcilerimizi tahkir eden yayın, tutum ve açıklamalar, “eti senin kemiği benim” şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
EğitimdeşiddeteHayır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle