‘COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ’ EĞİTİMLERİ İLE YATIRIMLARIN PLANLAYABİLMESİ SAĞLANACAK

Bilecik İl özel İdaresi’nce eğitimleri verilmeye başlanan ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri’ uygulaması ile analiz ve sorgulama yapılarak yatırımların planlayabilmesi sağlanacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Haziran 2022 Salı 13:35
60 Okunma
‘COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ’ EĞİTİMLERİ İLE YATIRIMLARIN PLANLAYABİLMESİ SAĞLANACAK
banner15

Bilecik İl özel İdaresi’nce eğitimleri verilmeye başlanan ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri’ uygulaması ile analiz ve sorgulama yapılarak yatırımların planlayabilmesi sağlanacak.


Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) ile yürütülen çalışmaların coğrafi bilgilerini toplamak, dijital ortamda depolama, güncelleştirme, görüntüleme ve analiz etmek amacıyla KÖYDES köy altyapı sayısallaştırma rehberine uygun olarak hazırlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri uygulaması Bilecik İl Özel İdaresi Müdürlükleri arasında kullanıma açıldı.

Bu çerçevede yapılan çalışmalarla İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü personeline uygulama eğitimi düzenlendi Bilecik İl Özel İdaresi toplantı salonunda verilen eğitimlerde, Coğrafi Bilgi Sistemleri uygulaması ile kırsal altyapı verilerinin sayısal haritalara işlenmesi, güncelliğinin takip edilmesi, gerek illerin kendi altyapı yatırımlarının takibi, gerekse merkezden gerçekleştirilecek projelerin kararlaştırılması ve bu projeler arasında koordinasyonun sağlanması, gerekli envanter bilgilerine sahip olunabilmesi, bu bilgiler üzerinde analiz ve sorgulama yapılarak yatırımların planlanmasını sağlanacağı bilgisi verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle