BU TUZAĞA DİKKAT

Tatil hareketliliğini fırsat bilen dolandırıcılar hem otel sitelerini hem de araç kiralama şirketlerinin sitelerini kopyalarken bakanlıktan ise uyarı geldi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Nisan 2023 Pazartesi 11:40
95 Okunma
BU TUZAĞA DİKKAT

Tatil hareketliliğini fırsat bilen dolandırıcılar hem otel sitelerini hem de araç kiralama şirketlerinin sitelerini kopyalarken bakanlıktan ise uyarı geldi.

Ticaret Bakanlığı, tatil planları yapanları, dolandırıcılığa karşı uyardı. Buna göre; sıkça tercih edilen otel ve turizm tesislerinin internet siteleri kopyalanarak veya e-posta ve kısa mesajlar üzerinden cazip tekliflerle mağdur edildiği görüldü.

Otellere ilişkin yıldız bilgilerinde de sahtekarlığa gidildiği belirlendi. Bakanlık; sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen teklifin içeriğinde yer alan tesis fotoğraflarının kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğunun sorgulanması gerektiğine dikkat çekti.

Mutlaka sorgulayın

Bakanlığın uyarılarına göre; özellikle mesafeli sözleşmelerde, seyahat acentesinin veya turizm tesisinin internet sitelerinde adres, unvan ve iletişim bilgilerine yer verildiği ve internet sitesinin ’elektronik ticaret bilgi sistemi’ne (ETBİS) kayıtlı olduğu kontrol edilmeli. Seyahat acentalarının ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığı, turizm tesislerinin kaç yıldız sahibi olduğu ’www.kulturturizm.gov.tr’ ve ’www.tursab.org.tr’ adreslerinden sorgulanabiliyor.

Kiralık araç sahtekarları

Ramazan Bayramı’nda şehir dışına tatile çıkmak isteyen vatandaşlar, uygun araç kiralama şirketi aramaya başladı. Kendileri için en uygun olan kiralık aracı ararken, vatandaşları bekleyen tehlike ise kaparo dolandırıcılığı oldu.

Araç Kiralamacıları Konfederasyonu Başkanı Asım Kızmaz, araç kiralarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesinin ‘kaparo dolandırıcılığı’ olduğunun altını çizen Kızmaz, “Firmayı, arabayı görmeden, sözleşmeleri okumadan internetten araç kiralama için para yatırmayın. Örneğin benim firmamı dolandırıcılar kopyalıyor. Benim firmamdaki araçları göstererek karşıdan para toplanıyor. Aman bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olun, bildiğiniz güvenilir firmalardan araç kiralama işlemi yapın” dedi.

Ödemeyi girişte yapın

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman da, online reklam sitelerinden yapılan tatil rezervasyonlarında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı:

Otel hakkında iyice bilgi edinilmeden rezervasyon yapılmamalı.

Özellikle fotoğraflara dikkat edilmeli. Fotoğrafları, otellerin web sitesindekilerle uyumlu mu diye bakılmalı.

Ödeme önden gönderilmemeli. Onun yerine otele girişte ödeme yapmak daha sağlıklı.

KAYNAK:YENİŞAFAK

https://www.yenisafak.com/ekonomi/hayali-otel-tuzagina-dikkat-bakanliktan-uyari-geldi-4523830?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle