BORCU OLAN RAHAT BİR NEFES ALACAK! YAPILANDIRMA...

Koronavirüs salgınında ödeme gücü zayıflayan mükellefler yapılandırma kanunu ile rahat nefes alacak. Mükellefler kesinleşmiş borçları yanında, incelemede olan ve davalık borç için de başvuru yapabilecek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Haziran 2021 Cuma 10:36
748 Okunma
BORCU OLAN RAHAT BİR NEFES ALACAK! YAPILANDIRMA...
banner15

Koronavirüs salgınında ödeme gücü zayıflayan mükellefler yapılandırma kanunu ile rahat nefes alacak. Mükellefler kesinleşmiş borçları yanında, incelemede olan ve davalık borç için de başvuru yapabilecek.

Kovid-19 salgınının, vatandaşlar ve firmalar özelinde yarattığı ekonomik ve manevi tahribatı gidermek, istihdamı ve üretimi desteklemek, bütçe ile kaynak sağlamak amaçlarıyla, vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere pek çok kamu alacağı ile ilgili olarak getirilen 7326 Sayılı yapılandırma yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanun vergi, sigorta, gümrük ve çeşitli kamu alacakları konusunda ödeme kolaylıkları başta olmak üzere şu başlıklarda önemli düzenlemeler içeriyor:  kamuya olan borçların yapılandırılması, devam eden dava ve vergi incelemelerinin sonlandırılması, gelir, kurumlar, KDV ve muhtasar vergilerinde matrah artırımı, kasa; ortak cari ve ilgili diğer hesaplara ilişkin düzeltme imkanı, emtia ve demirbaş stoklarına ilişkin düzeltme imkanı, gayrimenkul ve amortismana tabi kıymetlerin yeniden değerlemesi.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle