BİLİMSEL ECZACILIK HAFTASI KUTLANDI

14 Mayıs Eczacılık Günü kutlamaları kapsamında Anadolu üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ergun, Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış, Bilecik İl Temsilcisi Ecz. Ender Olcay Eskişehir Vilayet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Mayıs 2022 Cumartesi 15:12
78 Okunma
BİLİMSEL ECZACILIK HAFTASI KUTLANDI
banner15

14 Mayıs Eczacılık Günü kutlamaları kapsamında Anadolu üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ergun, Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış, Bilecik İl Temsilcisi Ecz. Ender Olcay Eskişehir Vilayet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı.

Ecz. Ender Olcay açıklamasında;

"Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğu ve ilk eczacılık dersinin verildiği tarih olan 14 Mayıs 1839’dan bugüne tam 183 yıl geçti. Eczacılık mesleğinin ülkemizde bilimsel bir nitelik kazandığı gün olan 14 Mayıs, Eczacılık Günü ve Bayramı olarak kutlanmaktadır. 

Meslekî tarihimizde çok özel bir yere sahip olan bugünü, Türk Eczacıları Birliği olarak bölge eczacı odalarımız, eczacı kooperatiflerimiz, eczacılık fakültelerimiz ve 44 bin eczacımız ile birlikte kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, daha nitelikli bir sağlık hizmeti sunulması ve daha iyi bir sağlık ortamının tesisi için yoğun çaba sarf eden bir mesleğin mensubu olmanın gururuyla yolumuzda yürümeye devam edecek, nice 14 Mayıs’ları yine hep birlikte kutlayacağız.

Bu vesileyle salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan, olağanüstü şartlarda sağlık hizmeti sunarken hayatlarını kaybeden 76 meslektaşımızın, 24 eczane teknisyenimizin ve 2 eczacı odası çalışanımızın aziz hatırasını saygıyla anıyoruz.

Bilimsel eczacılığın 183’üncü yıl dönümünde bütün meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle