BANKALAR ATAĞA GEÇTİ

Türkiye’de hibrit araçlara olan ilgi her geçen gün artarken, karbon ayak izini düşürmek isteyen şirketler de filolarını hibritlerle yenilemeye başladı... Bu konuda bankaların ciddi atakta olduğu belirtiliyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Ekim 2021 Pazartesi 10:21
588 Okunma
BANKALAR ATAĞA GEÇTİ

Türkiye’de hibrit araçlara olan ilgi her geçen gün artarken, karbon ayak izini düşürmek isteyen şirketler de filolarını hibritlerle yenilemeye başladı... Bu konuda bankaların ciddi atakta olduğu belirtiliyor.

Özellikle son yıllarda küresel ısınma ve çevre konusunda farkındalığın artması, dizelin avantajının giderek azalması (hatta bazı ülkelerde yasaklanması) gibi etkenler, kullanıcıları hibrit otomobillere yöneltmeye başladı. Benzer bir yönelim Türkiye’de de dikkat çekerken, satışların hızla arttığı gözleniyor.

Nitekim Ağustos ayında 3 bin 229 adet hibrit otomobil satılırken, satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 177.4 artış kaydetti. Yılın ilk 8 ayındaysa hibrit satışları yüzde 218 gibi yüksek seviyede artarak 32 bin 885 adede ulaştı. Hibritlerin pazar payı bu dönemde 5.1 puan artarak yüzde 3.2’den yüzde 8.3’e yükseldi. Kabaca bakıldığında, Türkiye’de otomobil satın alan her 100 kişiden 8’i hibriti seçmiş oldu.

Bireysel müşterilerin yanı sıra özel şirketler, kamu kurumları ve filolar da, hibrit araçlara yönelmeye başladı. Bilhassa karbon ayak izini azaltmak isteyen şirketler.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 04.10.2021 10:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERHibrit Araç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle