ARTIK ZORUNLU OLDU

Ticaret Bakanlığı konut ve otomobil ilanlarına ilişkin yeni düzenlemeyi 1 Kasım'da devreye aldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Kasım 2023 Cumartesi 12:17
226 Okunma
ARTIK ZORUNLU OLDU

Ticaret Bakanlığı konut ve otomobil ilanlarına ilişkin yeni düzenlemeyi 1 Kasım'da devreye aldı.


Sahte ilanlara karşı getirilen sınırlamalarla, fiyat şişirmeleri ve manipülasyonları engellemesi amaçlanan düzenlemede kimlik doğrulama zorunluluğu getirildi.

EİDS ÜZERİNDEN KİMLİK DOĞRULAMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Ticaret Bakanlığı, 1 Kasım itibariyle elektronik ilan sitelerine ilan verecek tüm kişiler için Bakanlıkça kurulan EİDS sisteminde bilgilerin doğrulanma zorunluluğunu getirdi. Düzenlemelere aykırı ilan verenlere her ilan başına 10 bin ila 100 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. Konuyla ilgili detayları değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yeni düzenleme eski ilanlarda kimlik doğrulama zorunluluğunu taşımıyor. Yönetmelik ilan platformlarına yeni üye olacaklarla, mevcutta üyeliği olup yeni ilan vermek isteyenler için aktif hale getirildi diyebiliriz" dedi.

İLANLAR TEK TEK KALDIRILIYOR

Uzman isim, çeşitli portallarda ilanların olduğunu ancak sahte ilanların tek tek kaldırıldığını belirterek, "Belki ilanlarla alakalı kimlik doğrulamadan imtina edenlerin ilanları önümüzdeki ay itibarıyla daha da düşüş gösterebilir. İlan sitelerinde genellikle bu ilanlar yaklaşık 1 ay süre boyunca yayınlanıyor diyebiliriz" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
KonutKimlikDoğrulama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle