ALTIN VE DOLAR İÇİN KRİTİK GÜN

Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinden gelecek olan kritik mesajlar para ve emtia piyasaları tarafından yönü belirleyecek. Geçtiğimiz hafta ABD’de ekonomik toparlanmaya yönelik beklentilerin artmasıyla güçlenen dolar, gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Bu durum başta ons altın olmak üzere emtia fiyatlarında sert düşüş getirdi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
22 Eylül 2021 Çarşamba 09:44
128 Okunma
ALTIN VE DOLAR İÇİN KRİTİK GÜN

Bugün ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinden gelecek olan kritik mesajlar para ve emtia piyasaları tarafından yönü belirleyecek. Geçtiğimiz hafta ABD’de ekonomik toparlanmaya yönelik beklentilerin artmasıyla güçlenen dolar, gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Bu durum başta ons altın olmak üzere emtia fiyatlarında sert düşüş getirdi.

Geçtiğimiz hafta ABD’de açıklanan verilerin piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesi ve ABD’de ekonomide toparlanmaya yönelik tahminlerin artmasıyla dolar kuru gelişen ülke para birimlerine karşı değer kazandı.

Bu gelişmeyle birlikte pazartesi günü dolar endeksi 93.44’e kadar yükselerek 23 Ağustos tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar endeksinde gelişen güçlenmeyle birlikte emtia fiyatlarında büyük kayıplar yaşandı. Özellikle ons altın bazında pazartesi günü 1742 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme yaşandı.

Dolar ve altında rota belli olacak

Bugün ise para ve emtia piyasalarını yakından ilgilendiren çok önemli gelişmeler yaşanacak. Türkiye saati ile (TSİ) 21.00’de ABD Merkez Bankası’nın Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı yapılacak.

Fed’in faiz oranlarına ilişkin bir değişikliğe gitmesi beklenmezken varlık alım programına ilişkin vereceği karar piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Eğer Fed varlık alımlarına ilişkin beklenenden önce bir azaltıma giderse bu durumda dolar daha da güçlenebilir ve altın fiyatlarında ise geri çekilmeler yaşanabilir.

Fed piyasalara daha güvercin mesajlar verirse bu durumda ise ons altında yükseliş görülebilir. Böyle bir durumda ons altın tekrardan 1800 dolar seviyesine doğru yönelebilir.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 22.09.2021 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle