ADLİ TATİLİN SONA ERMESİYLE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

20 Temmuz'da başlayan adli tatilin sona ermesiyle Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Kahraman bir basın açıklaması yaptı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
01 Eylül 2022 Perşembe 14:10
70 Okunma
ADLİ TATİLİN SONA ERMESİYLE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
banner15

20 Temmuz'da başlayan adli tatilin sona ermesiyle Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Kahraman bir basın açıklaması yaptı.

Kahraman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “2022-2023 Adli Yılının, yargıçlarımıza, savcılarımıza, avukatlarımıza, yargı çalışanlarımıza, ülkemize, ülkemiz hukukuna yararlı olmasını diliyorum.  Yeni bir adli yıla başlıyoruz; ne yazık ki gittikçe artan sorunlarla. Bu adli yılı da bölünmüş adliyeler arasında mekik dokuyup, duruşma salonları kapısında bekleyerek, her geçen gün yeni bir dava türü arabuluculuk ya da uzlaştırmaya devredilirken, yargının adliyelerden hızla uzaklaşmasına tanıklık ederek,  ekonomik şiddetle fiziksel şiddet arasına sıkıştırılarak, ötekileştirilerek, saldırıya uğrayarak, öldürülerek, mi geçireceğiz?

Yaşadığımız sorunların sebebi biz değiliz!  Ne bağımlı yargıyı yaratan, ne yargıç savcı seçiminde adalet, liyakat ve vicdanı terk ederek mağduriyetler yaratanız. Yargıyı siyasallaştırarak hukuk cinayetleri işlenmesine biz yol açmıyoruz.  Her yıl 93 hukuk fakültesinde aldıkları yetersiz eğitimle hukuk camiasına dahil olan, ancak daralan iş alanları ve ekonomik koşullar nedeniyle derin yoksulluğa, karamsarlığa, umutsuzluğa itilen genç meslektaşlarımızın ve yaşadıklarına dayanamayıp genç yaşta yaşamına son vermelerinin vebali de bize ait değil, yıllardır süren taleplerimize gözlerini kapatıp kulaklarını tıkayarak görmezden, duymazdan gelen de yoksulluk ücretlerini, senelerce süren davaların yükünü omuzlarımıza bırakan da biz değiliz.

Bizler, yargının kurucu unsuru, bağımsız savunmanın temsilcileri, adliyelerin ev sahipleri, yurttaşın adalet arayışının son noktası, sesi olmayanın sesi, sözü olmayanın sözü, adil yargılamanın olmazsa olmazı, hukuk devletinde mihenk taşı, bağımsız yargıda güvence olan avukatlarız.  Biz bütün baskılara, tehditlere, gözdağlarına, yargılama senaryolarına rağmen susmayanlar, güce biat etmeyenler, vazgeçmeyenler, özgürlükler için bedel ödeyenleriz.

Artık sabretmeye tahammülümüz kalmadı. Bu adli yılda da yaşadıklarımız aynı olsun istemiyoruz. Hukuk cinayetleri işlenmesin, avukata yönelik ekonomik ve fiziksel şiddet son bulsun, yıllardır yok sayılan taleplerimiz görülerek tedbirler alınsın istiyoruz. Kararlıyız, mesleğimizin özünün, yeminimizin, tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. 81 baro ortak irade ve kararlılıkla bir kez daha söylüyoruz:

Avukatların koşulları iyileştirilmedikçe, saldırılara karşı etkili önlemler alınmadıkça, CMK ücretleri mesleğin onuruna uygun bir seviyeye çekilmedikçe hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı için mücadele eden, fedakarca çalışan demokrasi ve hukuk devletinden yana olan avukat, hakim, savcı meslektaşlarımız ile adliye ve avukatlık bürosu çalışanlarımız başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın yeni adli yılını şahsım ve yönetim kurumum adına kutluyorum” dedi.

Son Güncelleme: 01.09.2022 14:17
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERAdli Tatil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle