"5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ DEĞİLDİR"

Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şube Başkanı Ayla Ercan, 5 Aralık'ın Türkiye Cumhuriyeti inkılaplarından 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi' şeklinde anılan gün olduğunu söyledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
03 Aralık 2022 Cumartesi 11:46
49 Okunma
"5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ DEĞİLDİR"

Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şube Başkanı Ayla Ercan, 5 Aralık'ın Türkiye Cumhuriyeti inkılaplarından 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi' şeklinde anılan gün olduğunu söyledi.


 

Ayla Ercan yaptığı açıklamada, Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi tarafından '5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Değildir' kampanyasının başlatıldığı belirtti. Ercan, "5 Aralık, 'Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını Kazanmasının' yıldönümüdür. Dünya Kadın Hakları Günü değildir. Bu kampanyanın amacı tüm medya kuruluşlarının konuya hassasiyet göstermesini sağlamak, sosyal medyadaki yanlış paylaşımların ve bilgi kirliliğinin önüne geçmektir. Anadolu topraklarında cumhuriyet öncesinde Fatma Aliye, derneğimizin kurucusu Nezihe Muhittin ve Halide Edip Adıvar gibi kadınlarımız 'Kadın hakları' ile ilgili çok yoğun çalışmalar yapmıştır. Kadınlarımız, savaşlarda cepheye giden erkeklerin yerine işçi-memur kadrolarında çalışmış; cephe ve cephe gerisinde önemli görevler üstlenmiştir. Cumhuriyet sonrasında Ulu Önderimiz Atatürk'ün yanı sıra, aydın Türk erkek ve kadınlarının yoğun çabalarıyla 'Türk Kadını Seçme ve Seçilme Hakkını' kazanmıştır. Biz kadın dernekleri olarak bu konudaki çalışmaları iyi bilmek ve doğru olanı yapmak zorundayız. Tarihimize sahip çıkmalıyız. 99 yıldır kadın hak temelli bir dernek olarak çalışmalarını sürdüren Türk Kadınlar Birliği kamuoyunu aydınlatmayı bir görev addetmiştir.5 Aralık bize aittir. Birçok dünya ülkesinden önce Türk kadınları seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir. Onurlu ve güçlü bir mücadelenin sonunda kazanılmış bu haktan 'Türk kadınları' ibaresini çıkartıp Dünya Kadın Hakları Günü demek tarihimize saygısızlıktır. 5 Aralık Türk kadınlarının Seçme ve Seçilme Hakkını Kazanması ve 8 Mart 'Uluslararası Kadın Hakları Günü'dür" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2022-12-05 14:52:27

Ne iş yapar bu birlik?

banner22

resim yükleresim yükle