467 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİNİN UYUM SÜRECİ KOLAYLAŞTIRILIYOR

Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesinde (BŞEÜ) 2016 yılında kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkeziyle (TÖMER) 467 yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sürecinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
04 Mayıs 2023 Perşembe 12:34
253 Okunma
467 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİNİN UYUM SÜRECİ KOLAYLAŞTIRILIYOR

Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesinde (BŞEÜ) 2016 yılında kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkeziyle (TÖMER) 467 yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sürecinin kolaylaştırılması hedefleniyor.


Dil öğrenme sürecinin güçlü bir altyapı ve zengin bir eğitim içeriği gerektirdiğini söyleyen TÖMER Müdürü Öğr. Gör. Cansu Umut Yalçın, “Farklı ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçeyi öğrenme ve üniversiteye alışma sürecini en iyi şekilde geçirmelerini sağlayan birimimizin temel hedeflerinden biri; öğrenci sayımızı, öğrenci niteliğimizi artırmak ve öğrencilere Türkçe öğretirken, öğrettiğimiz Türkçenin de niteliğini geliştirmektir” dedi.



“Türkçeyi eğlenerek öğrenmek mümkün”
TÖMER’in, Türkçe öğretmenin yanı sıra Türk dilini, Türk kültürünü öğretmenin ve Türkiye’yi tüm dünyaya tanıtmanın gayretinde olan köklü bir dil merkezi olduğunu belirten Öğr. Gör. Yalçın, “TÖMER’de görevli akademisyenlerimiz; akademi, iş, uluslararasılaşma ve kişisel gelişim gibi birçok alanda gerekli olan yabancı dil nitelikleri üzerinde çalışmalar yürütmekte ve bu istikamette eğitim yöntemi ve materyalleri hazırlamaktadır.

Merkezimizde dil eğitiminde olması gereken tüm becerilerin; okuma, yazma, konuşma ve dinleme metotlarıyla eş zamanlı olarak geliştirildiği bir sistemle çalışılmaktadır. Derslerimiz görsel ve sesli öğelerle zenginleştirilen sunumlar sayesinde öğrencilerimiz Türkçeyi eğlenerek öğrenirler” ifadelerini kullandı.

"Gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitim öğretim görecek kadar Türkçe bilmiyor"
Öğr. Gör. Yalçın konuşmasının devamında, “Son yıllarda ülkemize öğrenim görmek için gelen yabancı uyruklu öğrenci sayısında artış olduğu gözlenmektedir. Bu artış üniversitemize de yansımaktadır. Gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitim öğretim görecek kadar Türkçe bilmemektedir. Merkezimizde, bu öğrencilere Türkçe öğretmek için eğitimler düzenlenmektedir. Öğrencilerimiz, hangi seviyede olduklarını tespit etmek amacıyla sınava tabi tutulmaktadır. Sınav sonucuna göre uygun sınıflara yerleştirilen öğrencilere eğitimlerini tamamladıklarında sertifika verilmektedir” dedi.

Son Güncelleme: 04.05.2023 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle