240 BİN KİŞİYE FARK ÖDEMESİ

EYT kapsamında nisan ayında aylık almaya hak kazananlara ödemeler başladı. EYT'lilere bu kapsamda fark ödemeleri de yapılmaya başlandı. Peki EYT'liler maaş farkı olup olmadığını nasıl öğrenecek? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş detayları tek tek anlattı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
06 Nisan 2023 Perşembe 11:25
385 Okunma
240 BİN KİŞİYE FARK ÖDEMESİ

EYT kapsamında nisan ayında aylık almaya hak kazananlara ödemeler başladı. EYT'lilere bu kapsamda fark ödemeleri de yapılmaya başlandı. Peki EYT'liler maaş farkı olup olmadığını nasıl öğrenecek? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş detayları tek tek anlattı.

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle 2 milyonu aşkın kişi emeklilik hakkı kazandı. Bu kapsamda çok sayıda EYT'li emeklilik için başvuru yaptı. Emeklilik başvurusunu mart ayı içinde yapanlar için ödemeler yapılmaya başlandı.

Fark ödemelerine başlandı

Maaş bağlama işlemini tamamlayanlara birikmiş tutar ödemesi yapılıyor. Mevzuata göre mart ayında başvuranlar aslında 1 Nisan'dan itibaren emekli sayılıyor. EYT kapsamında SSK'dan emekli olanlar 1 Nisan-17 Nisan arasındaki farkları, Bağ-Kur'lular ise 25 Nisan'a kadarki farkı birikmiş olarak alacaklar. Peki EYT'liler maaş farkı olup olmadığını nasıl öğrenecek? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş detayları tek tek anlattı.

Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Emeklilik şartlarını taşıyan çalışanlar mart ayı itibarıyla müracaatlarını gerçekleştirdi. Burada genel kural 1 sonraki ayın başından itibaren maaşlar hesaplanmaya başlar. SGK’nın birçok kontrolleri söz konusu. Bu arada geçen bir zaman söz konusu. Zamanın bitiminde daha sonra maaşınızı hak ettiğine karar getirilirse SSK emeklilerinin maaşlar 17, Bağ-Kur maaşları 21’inde yattığı için SSK emeklilerinin ayın 1’i ile 17’si arasında, Bağ-Kur emeklileri için ayın 1 ile 25’i arasındaki maaş farkı hesaplanır bunlar maaşlara artı olarak yatırılır. SSK emeklileri için 17 gün, Bağ-Kur emeklileri için 25 günlük maaş farkı söz konusu olacaktır.

Neden maaş farkı yatıyor?

1 milyon 600 bin müracaat var. 240 bini aşkın işlemleri tamamlanmış emekliliği hak etmiş insan var. 240 bin kişi maaş farklarını hak etmiş olacaklar. 1 milyon 600 bin kişi işlemleri tamamlandıkça peyder pey emekli olacak bunlar da maaş farkı hak edişini elde etmiş olacaktır.

EYT’liler maaş farkını nasıl öğrenir?

E-Devlet'e giriş yaptıklarında, emekli işlemleri menüsü altında emeklik günlük ödeme kısmı sorgulandığında kısmi ödemeye hak kazandılarsa ne kadar maaş farkı alacaklarını göreceklerdir.

Bayram ikramiyeleri ve emekli aylıkları bayram öncesi alınacak, ödeme tarihleri ne zaman?

Normal maaşlarını alacaklar. Emeklilik tahsis numarasına göre ödeme numarası değişir. SSK için 17’sinden başlayıp 25’ine kadar devam etmekte, Bağ-Kurlular 25’inden başlayıp 28’ine kadar devam etmekte.

17 ile 20’sinde alan SSK çalışanı 14 Nisan’da, 21-23 arası maaş alan 15 Nisan’da, 24-26 Nisan arası maaş alanlara 16 Nisan’da ödeme yapılacak. Bayram ikramiyeleri de yatacak.

Bağ-Kurlular için durum 25-26 Nisan’da maaşını alan emekliler 17 Nisan’da alacakken, 27-28'inde maaş alanlar 17’inde bayram ikramiyelerini hesaplarında görecekler.”

KAYNAK:MİLLİYET

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/eytde-maas-farki-detayi-240-bin-kisiye-odeme-yapilacak-6927704

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle