YENİ SAATLER AÇIKLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), altın hesaplarından Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına ve Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümde uygulanacak kur ile ilgili bilgilendirme yaptı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
31 Aralık 2021 Cuma 12:00
896 Okunma
YENİ SAATLER AÇIKLANDI
banner15

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), altın hesaplarından Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına ve Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümde uygulanacak kur ile ilgili bilgilendirme yaptı.

TCMB'nin söz konusu talimatlarında dönüşüm kuru, "Merkez Bankası tarafından saat 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 ve 15:00’de ilan edilen ve döviz tevdiat hesapları ile döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği saat itibarıyla en son açıklanmış olan döviz alış kurunu," olarak belirlendi.

TL'ye dönüşen hesaplar için kritik tebliğ

Döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılım hesaplarına dönüşümde, her gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından 11:00'de kur belirlenmesi uygulaması kaldırıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası "Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de (Sayı: 2021/14) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımladı.

Yeni uygulamada, TCMB tarafından her gün Merkez Bankası'nca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kuru esas alınacak.

Tebliğ değişikliği ile daha önce "Döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği gün saat 11:00’de Merkez Bankası tarafından ilan edilen döviz alış kurunu," olarak belirlenen dönüşüm kuru tanımı "Döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarında bulunan dövizin Türk lirasına çevrildiği gün Merkez Bankası'nca belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen döviz alış kurunu," şeklinde değiştirildi.

KAYNAK: Milliyet


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle