ÖDEMELER BAŞLADI

Emekli bayram ikramiyesinin miktarı ve ödeneği tarih merak ediliyor. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığından emekli olan vatandaşlar konu ile ilgili sorgulamalar yapıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
07 Temmuz 2022 Perşembe 10:22
360 Okunma
ÖDEMELER BAŞLADI
banner15

Emekli bayram ikramiyesinin miktarı ve ödeneği tarih merak ediliyor. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığından emekli olan vatandaşlar konu ile ilgili sorgulamalar yapıyor.

İkramiye miktarına zam yapılıp yapılmayacağı da gündemde yer alan konulardan oldu. Emeklilerin bayram ikramiyeleri ödenmeye devam ediyor. Maaş tarihleri 17-21 Temmuz arasında olan 4/A'lı işçi emeklileri için ikramiye ödemeleri dün başladı. 22-26 Temmuz tarihlerinde maaş alanlara ise ikramiyeleri bugün ödeniyor. Maaş tarihi 2-5 Temmuz arası olan 4/C'li memur emeklilerinin de ikramiye ödemeleri bugün tamamlanacak.

Ödemeler 8 temmuz'a kadar sürecek

4/B'li Bağ-Kur emeklileri için ise ikramiye ödemeleri yarın yapılacak. Ödemeler 8 Temmuz'a kadar devam edecek. Daha önce 1100 lira olarak ödenen ikramiye bu bayramda da aynı miktarda hesaplara yatırılacak. 4 (a) (SSK) kapsamında maaş alan vatandaşların aylık ödeme günü;

17, 18, 19, 20, 21 olanlara 5 Temmuz 2022, 22, 23, 24, 25, 26 olanlara 6 Temmuz 2022,

4 (b) (BAĞKUR) kapsamında maaş alan vatandaşların 7 Temmuz 2022,

4 (c) (EMEKLİ SANDIĞI) kapsamında aylık alan vatandaşlara aylık ödeme günü;


1 Temmuz olanlara 2 Temmuz,

-2, 3, 4, 5 Temmuz olanlara aylıkları ile birlikte 2-5 Temmuz 2022 tarihinde ödenecek.

 Kimler yararlanacak?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

Kesinti yapılabiliyor mu?

İkramiye ödemesinden kesinti yapılamıyor ve bu ödemeler haczedilemiyor.

Başvuru gerekiyor mu? 
Hayır, SGK ödemeyi başvuru gerekmeksizin yapıyor.

KAYNAK: Yenişafak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle