NEFESLER TUTULDU

Milyonlar o saate kilitlendi! Yeni asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
20 Haziran 2023 Salı 10:43
100 Okunma
NEFESLER TUTULDU

Milyonlar o saate kilitlendi! Yeni asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret 2023 son durum haberleri...Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Nefesler tutuldu. Asgari ücret 3. toplantısı bugün saat 11.00'de gerçekleşecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı sonrası TÜRK-İş'ten peş peşe 'Rakam' açıklaması geldi. Ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Görüşme sonrası Atalay rakam için tarih verdi. 'Yeni asgari ücret ne kadar olacak' sorusu Türkiye'nin gündemine oturdu. Asgari ücret 3. toplantısı bugün saat 11.00'de gerçekleşecek. TÜRK-İş ve TİSK'in talebi ne oldu? Asgari ücrete zam konusunda son dokunuşu Başkan Erdoğan yapacak ve asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. İşte masadaki son rakamlarla beraber asgari ücrette son durum...

Son dakika haberleri...'Asgari ücret ne kadar oldu, belli oldu' sorusu en çok arananlar listesinde zirveye yerleşti. Yeni asgari ücret için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu işçi, işveren ve hükümetten oluşan 15 kişilik masada 2. kez toplandı. Görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliği yaptı. Asgari ücret 2023, Ocak ayında yüzde 54,7 artarak net 8 bin 506 TL oldu ve TL bazlı rekor kırdı. Bu dönem brüt asgari ücret ise 10 bin 8 TL olurken, işveren maliyeti de bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş oldu. Yine bu dönem asgari ücret 455 dolarlık alım gücüyle tarihi zirvesini gördü. Yeni asgari ücret brüt, net ne kadar olacak? Türkiye'nin en önemli gündem maddesi bu hafta Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararı olacak.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISI BAŞLIYOR

Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? Nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. kez asgari ücret ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında saat 11.00'de toplanacak.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 2. TOPLANTISI SONA ERDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısı gerçekleşti. Toplantıya TÜRK-İş, TİSK ve hükümetten 5'er kişilik ekip katıldı. Bu toplantıda işçi temsilcisi TÜRK-İş ve işveren temsilcisi TİSK'in rakam dahil talepleri masaya yatırıldı. Hükümet de Mart ayından beri gerçekleştirdiği saha çalışmalarından elde ettiği verileri masaya getirdi.

2. TOPLANTI SONRASI İLK AÇIKLAMA TÜRK-İŞ'TEN GELDİ

Asgari Tespit Komisyonu 2. toplantısı sona erdi. TÜRK-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar toplantı sonrası ilk açıklamayı yaptı:

"RAKAM OLARAK BİR YERE GELİNMEDİ"

Asgari ücret ve çalışma hayatı üzerinde görüşmeler yaptık. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta 3. defa komisyon toplanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir karara varacak.

TARİH VERİLDİ: BAYRAMDAN ÖNCE BİTECEK

Yeni asgari ücreti Cumhurbakanımız açıklar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilecek.

"ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMELERİ TL OLARAK YÜRÜYOR"

Asgari ücretin dolar üzerinden değerlendirilmesi konusunda açıklamalarda bulunan TÜRK-İş temsilcisi Ramazan Ağar, "500 dolar karşılığı rakamını o dönem bakanımız söylemişti. Türk parası olarak görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Günün şartlarına göre, insanların alım gücünün artmasını istiyoruz. 500 dolar üzerinden değil, günün şartlarına göre pazarlık yapılacak. Kafamızdaki rakam olmazsa muhalefet şerhimizi koyarız. Gönlümüz üçlü mutabakattan yana.

BAKAN IŞIKHAN'DAN SENDİKA BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Asgari ücret 2. toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İş ve TİSK başkanlarıyla bir araya geldi. Türkiye'de tüm gözler bu kez bu toplantıya döndü.

TÜRKİYE'NİN GÖZÜ KULAĞI SENDİKA BAŞKANLARINDA

İşçi, işveren ve hükümetten oluşan heyetler dün saat 10'da bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Asgari ücret 2. toplantısı sonrası bu kez saat 14:00'de ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay bir araya geldi.

TÜRK BAŞKANI ERGÜN ATALAY: PERŞEMBE GÜNÜNE KALMADAN BELLİ OLUR

Bakan Işıkhan, sendika başkanları ile görüşmeyi gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, "Rakamsal teklif oluştuğunda tekrar bir araya geliriz" dedi. Atalay rakam için Perşembe gününü işaret etti.

Öte yandan AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Atalay yeni rakam için, "Perşembe gününe kalmadan belli olur" sözlerini kullandı.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 milyon çalışanı doğrudan 85 milyon vatandaşı da dolaylı yoldan etkileyecek asgari ücret Temmuz zammı 28 Haziran Kurban Bayramı öncesi açıklanacak. Kurban Bayramı sonrası da emekli ve memur zammı için düğmeye basılacak.

BİR ASGARİ ÜCRET MESAJI DA BAKAN IŞIKHAN'DAN: AÇIKLANACAĞI GÜNÜ TAM NETLEŞTİRMEDİK

Bakan Işıkhan, sendika başkanlarıyla görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Asgari ücretin açıklanacağı gün tam olarak netleşmedi. Üzerinde çalışıyoruz." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NA DOĞRUDAN ASGARİ ÜCRET TALİMATI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla hükümete gerekli talimatını verdi. Erdoğan'ın talimatı sonrası Asgari Ücret Tespit Komisyonu masasında hakem rolünü üstlenen hükümet yetkilileri burada işçi tarafına daha yakın konumda bulunuyor.

YENİ ASGARİ ÜCRET BRÜT, NET NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 18-20 düzeyi dikkate alındığında asgari ücret için refah payı dahil masada 3 formül bulunurken, en güçlü seçenekler yüzde 30-35 hesabı oldu. İstatistiksel olarak da en güçlü seçenek net 11 bin-11 bin 500 TL bandı oldu.

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/galeri/ekonomi/son-dakika-yeni-asgari-ucret-icin-nefesler-tutuldu-turk-is-ve-tiskin-talebi-belli-oldu-asgari-ucret-brut-net-ne-kadar-olacak/27

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle