MİLYONLARA KÖK MAAŞ ZAMMI

Ocak zammı için hazırlıklar sürüyor. Emekli kök maaş zammı ile yaklaşık 16 milyon vatandaşın geliri doğrudan artacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Kasım 2023 Çarşamba 13:12
310 Okunma
MİLYONLARA KÖK MAAŞ ZAMMI

Ocak zammı için hazırlıklar sürüyor. Emekli kök maaş zammı ile yaklaşık 16 milyon vatandaşın geliri doğrudan artacak.

2023 yılında 7500 TL olarak uygulanan SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı da yeniden belirlenecek

EMEKLİ KÖK MAAŞ ZAMMI VE TABAN AYLIK DÜZENLEMESİ GELİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliye zam düzenlemesi talimatını vermesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik, Hazine ve Maliye Bakanlığı'da bütçe çalışmalarını hızlandırdı. 2024 Ocak ayında emekliler için 2 düzenleme yapılacak.Emekli maaşı zammı ile bütün kök maaşlar artacak. Bunun yanında Hazine desteği ile en düşük emekli maaşı için sınır yeniden belirlenecek.

4 AYLIK ENFLASYON ORANI KESİNLEŞTİ

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Temmuz'da enflasyon yüzde 9,62, Ağustos'ta yüzde 9,09, Eylül'de yüzde 4,75, Ekim ayında ise yüzde 3,43 oldu. Tüm bunlarla beraber 4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 29,41 olarak kayıtlara geçti.Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

NİHAİ ZAM ORANI İÇİN 2 VERİ KALDI

Nihai zam oranları için 2 veri kaldı. İlerleyen dönemde Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklanacak. Böylece 6 aylık enflasyon oranı ve maaş zamları refah payı hariç kesinleşecek. 

5 AYLIK RAKAMLAR 4 ARALIK PAZARTESİ AÇIKLANACAK

Yaklaşık 2 hafta içinde ekonomi gündemi yoğunlaşacak. Asgari ücret toplantıları Aralık ayında başlayacak. Bunun yanında emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok ödemeyi etkileyen 5 aylık enflasyon rakamı da bu tarihte kesinleşecek.5 aylık enflasyon rakamları Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında önemli bir belirteç, önemli bir referans değer olarak yer alacak. Bu rakamlarla emekli ve memur zamları büyük oranda belli olacak. Kesin rakamlar Ocak ayı başında 6 aylık enflasyon rakamları sonrası netleşecek.

MERKEZ BANKASI'NIN BEKLENTİSİ YÜZDE 65

Yılın son enflasyon raporu Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sunumu ile açıklandı. Erkan, bankanın yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65 olarak duyurdu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle