KİRACILARIN ARTAN FİYATLARA KARŞI KORUNMASINA İLİŞKİN ÖNERGE REDDEDİLDİ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, kontrolden çıkan kira ücretlerine karşı vatandaşların korunması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi. Önerge AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Mayıs 2022 Çarşamba 10:34
295 Okunma
KİRACILARIN ARTAN FİYATLARA KARŞI KORUNMASINA İLİŞKİN ÖNERGE REDDEDİLDİ

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, kontrolden çıkan kira ücretlerine karşı vatandaşların korunması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi. Önerge AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Başkanlığına artan kira bedelleri nedeniyle ödeme zorluğu çeken kiracıların korunmasına yönelik araştırma önergesi verdi.

 “Ev sahibi olma oranı yüzde 58'e düştü”

Konuyla ilgili TBMM'de söz alan Fahrettin Yokuş, Türkiye'de ev sahibi olma oranının her geçen yıl düştüğünü söyledi. Barınmanın en temel ihtiyaçlardan birisi olduğunu söyleyen Yokuş, şunları söyledi:

* Anayasa’mız, herkes temel insani ihtiyaçlarını karşılayabilecek, insan haysiyetine yakışır biçimde konut ve barınma hakkına sahiptir diyor. Bilindiği gibi, Türkiye’de her geçen yıl ev sahibi olma oranı düşüyor. Örneğin 2014 yılında ev sahibi olma oranı yüzde 61 iken 2020 yılında yüzde 58’e gerilemiştir. TÜİK İnşaat Maliyet Endeksi verilerine göre 2020-2021 Mart ayları arasında inşaat giderlerinde yüzde 32 artış olurken 2021-2022 Mart ayları arasında yani son bir yılda artış 3 kat artmış ve yüzde 102’ye ulaşmıştır.

* İnşaat malzemelerindeki bu fahiş artışlar kira fiyatlarını tetiklemektedir. Başta İstanbul ve Ankara gibi metropol şehirlerimiz olmak üzere, bir yılda kira artışları yüzde 100’ün üzerine çıkmıştır; bu oran İstanbul’da yüzde 112’yi, Ankara’da ise yüzde 107’yi geçmiştir. TÜİK verilerine göre, ülkemizde kirada oturan vatandaşlarımızın oranı yüzde 42’dir.

KAYNAK: Sözcü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sencer Soner Bolu 2022-05-18 11:08:09

Fakir fukara garip guraba edebiyatı yapanları milletimiz görsün.

banner22

resim yükleresim yükle