İŞTE EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMA TABLOLARI!

Emekli maaş zammı 2023 TÜİK'in bugün Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla ek zam hariç netleşti.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
03 Ocak 2023 Salı 11:02
369 Okunma
İŞTE EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMA TABLOLARI!

Emekli maaş zammı 2023 TÜİK'in bugün Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla ek zam hariç netleşti.

Yaklaşık 13 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi enflasyon rakamlarına kilitlenirken, 2023 yılının ilk yarısı için emekli maaşı hesaplama işlemi sadece enflasyon ile değil refah artışı ile yapılacak. 'Ek zamlı emekli maaşı zammı ne kadar olacak' sorusu için nefesler tutulurken, masadaki 3 senaryo belli oldu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Emekliye zam oranı yüzde kaç oldu?

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI BELLİ OLDU!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Buna göre enflasyon aylık bazda 1,18 yıllık bazda ise yüzde 64,27 olarak gerçekleşti.

6 aylık enflasyon rakamı ise yüzde 15,39 olarak gerçekleşti. Bu rakam refah payı hariç Ocak 2023 SSK ve Bağ-Kur emeklisi zammı oldu.

Enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil memur ve memur emeklisi zam oranı ise 16,47 oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İLE ASGARİ ÜCRET ARASINDAKİ MAKAS KAPANACAK

Bu rakamlar refah payı hariç zam oranları olurken, SSK ve Bağ-Kur emeklisi için yüzde 15-20 arasında bir ek zam masada bulunuyor. En düşük emekli maaşı için ise yüzde 54'ü aşan 5.400 TL formülü gündemde yer alıyor.

SON DAKİKA: EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI 2023 AÇIKLANDI! İşte yeni emekli ve memur maaşları! | Video

KAYNAK:https://www.sabah.com.tr/galeri/ekonomi/emekli-zammi-son-dakika-belli-oluyor-en-dusuk-emekli-maasi-icin-yuzde-54-formulu-iste-2023-emeklilik-maasi-hesaplama-tablosu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle