FLAŞ TAKSİT AYARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), fatura borcu olan şehit ailelerinin, 65 yaş üstü ve cihaza bağlı tüketicilerin doğalgazı 3 ay boyunca kesilemeyeceğini duyurdu. Aynı duyuruya göre bu abonelerin faturası 4 aya kadar taksitlendirilebilecek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Mart 2022 Cuma 10:19
297 Okunma
FLAŞ TAKSİT AYARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), fatura borcu olan şehit ailelerinin, 65 yaş üstü ve cihaza bağlı tüketicilerin doğalgazı 3 ay boyunca kesilemeyeceğini duyurdu. Aynı duyuruya göre bu abonelerin faturası 4 aya kadar taksitlendirilebilecek.

EPDK, doğalgaz güvence bedelinin de en az 6 taksite bölünebileceğini aktardı.

Yeni düzenlemeler hayata geçiyor

EPDK'nın bugün kabul ettiği "Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği" ile bir dizi yeni düzenleme hayata geçecek.

Vatandaşa ödeme kolaylığı sağlanıyor

Yönetmelik, tüketici haklarının güçlendirilerek ödeme kolaylıklarının sağlanması, müşteri hizmet kalitesinin artırılması ve iç tesisat işlemlerine yönelik iyileştirmelerle mağduriyetlerin giderilmesini hedefliyor.

Abone bağlantı bedeli taksitle ödenebilecek

Buna göre, abone bağlantı bedelinin taksitli olmasını talep eden müşterilere abone bağlantı bedeli kredi kartına en az 3 taksit yapılabilecek. Dağıtım şirketi taksit sayısını artırabilecek.

Güvence bedeli 6 taksitle

Abone güvence bedelinin taksitli olmasını talep eden müşterilere güvence bedeli, vade farksız en az 6 eşit taksit yapılacak.

65 yaş üstü tüketiciler, hayati risk taşıyacak şekilde sürekli cihaza bağlı şekilde yaşayan bireylerin ikamet ettikleri adreslerdeki tüketiciler, şehit aileleri ve muharip/malul gazi tüketicilerin bir aboneliğe ait faturalarının yıl içerisinde en az 3 dönem ödenmemesi halinde gaz arzı durdurulabilecek. Bu tüketicilerin ödenmemiş borçları için taksitlendirme talep edilmesi halinde, dağıtım şirketi tarafından taksitlendirme süresi dört ay olacak şekilde yapılacak.

Dağıtım şirketleri tarafından engelli ve 65 yaş üstü tüketicilerin müşteri hizmeti merkezlerine erişiminin kolaylaştırılması için gerekli düzenlemelerin yapılması ve çağrı merkezine ulaşımlarında ve taleplerinin karşılanmasında öncelik tanınması sağlanacak.

Dağıtım şirketleri, internet sitelerinde müşterilerin tahmini fatura hesaplaması ve asgari son 3 yıla ilişkin tüketim sorgulaması yapabilecekleri bir sistem kuracak. Bu sistemin tüketicilerin mobil, sabit ve elektronik iletişim bilgilerini ve fatura bildirim tercihlerini güncellemelerine imkan verecek şekilde tasarlanması sağlanacak.

Tüketicilerin erişebilmeleri için faturalandırmaya esas olarak kullanılan verilerin son 5 yılı kapsayacak şekilde internet sitelerinde yayınlanma zorunluluğu getirilecek.

KAYNAK: Takvim

Son Güncelleme: 25.03.2022 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle