FATURADA YÜZDE 50 İNDİRİM

Hükümet milyonlarca çiftçinin sigortalı çalışmasını teşvik etmek ve kolay emeklilik için yeni uygulamaları devreye alıyor. Kayıtlı istihdama geçişi teşvik için özel prim dönemi uygulamasının ardından şimdi sosyal güvenlik prim desteği sağlanacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
27 Nisan 2023 Perşembe 11:32
306 Okunma
FATURADA YÜZDE 50 İNDİRİM

Hükümet milyonlarca çiftçinin sigortalı çalışmasını teşvik etmek ve kolay emeklilik için yeni uygulamaları devreye alıyor. Kayıtlı istihdama geçişi teşvik için özel prim dönemi uygulamasının ardından şimdi sosyal güvenlik prim desteği sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den de çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürecek müjdeli haber geldi. Bakan Nebati, çiftçilere yönelik olarak su kullanım hizmet bedelinde yüzde 50 indirim yapılacağını açıkladı.

Hükümet milyonlarca çiftçinin sigortalı çalışmasını teşvik etmek ve kolay emeklilik için yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor. İş hayatında kayıtlı istihdama geçişi teşvik için özel prim dönemi uygulamasının ardından şimdi sosyal güvenlikte prim desteği sağlanacak. Diğer yandan çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürecek adımlar da atılıyor. Çiftçilere yönelik su kullanım bedelinde yüzde 50 indirim yapılacak

100 bölgede 200 bin istihdam


Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim beyannamesinde 3 milyona yakın çiftçiyi doğrudan ilgilendiren yeni adımlar da sıralandı. Buna göre, tarımda istihdam edilen genç nüfusun sosyal sigorta prim tabanı genişletilerek, sisteme girişleri kolaylaştırılacak.

Çiftçinin gelirini garanti altına almak için belli ürünlerde fark ödemesi yapılacak. Beş yıllık dönemde kurulacak 100 tarıma dayalı ihtisas sanayi bölgesinde 200 bin kişiye yerinde istihdam sağlanacak.

Avrupa Birliği destek programları kapsamında tarım ve hayvancılık sektörüne 11 milyarı hibe olmak üzere 20 milyar liralık yeni yatırım yapılacak.

Prim desteği verilecek


Çiftçilerin sosyal güvenlik primlerine destek olunacak. Stratejik ürünlerde kuraklığa dayanıklı çeşitlerde çiftçimize tohumluk temin edilecek. Hububatta mazot ve gübre gibi iki temel girdi için uygulanan destekler ekim öncesi ödenmesi uygulaması diğer girdi ve ürünleri de kapsayacak.

Stratejik ürünlerin yeterliliğini izlemek amacıyla arz güvenliği takip sistemi kurulacak. Herhangi bir nedenle üretim yapılmayan, boş bırakılan tarım alanları üretime kazandırılacak. Stratejik ürünlerde kuraklığa dayanıklı çeşitlerde çiftçilere tohumluk temin edilecek.

Akıllı köyler kuruluyor

Eğitim, sağlık, iletişim, enerji altyapısıyla beraber kısal alan modeli kapsamında akıllı köyler kurulacak. Üretimde arz güvenliğini, sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla çiğ süt ve kırmızı et üreticisinin gelirini garanti altına alacak yeni model hayata geçirilecek. Arz güvenliğini sağlamak için sözleşmeli üretim yaygınlaştırılacak. Yerinde üretim yerinde tüketim anlayışıyla kent tarımı uygulamaları yaygınlaştırılacak.

Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları iki katına çıkarılacak. Üretici birliklerinin kurumsal kapasitesi güçlendirilecek.

Çiftçinin su faturası düşecek


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmaya yönelik atılan adımlara bir yenisini daha eklediklerini açıkladı.

KAYNAK:SABAH

https://www.sabah.com.tr/galeri/ekonomi/faturada-yuzde-50-indirim-mujdesi-2022den-daha-ucuz-hale-gelecek/10
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle