EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA BÜYÜK ZAM!

Milyonlarca memur ve emeklinin ocakta alacağı zammı tayin edecek kritik enflasyon verisi dün açıklandı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Aralık 2023 Salı 10:57
394 Okunma
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA BÜYÜK ZAM!

Milyonlarca memur ve emeklinin ocakta alacağı zammı tayin edecek kritik enflasyon verisi dün açıklandı.

Böylece son 5 aylık enflasyon yüzde 33.65 oldu. Memur ve memur emeklisi şimdiden yüzde 42.65 zammı garantiledi. SSK ve Bağkur emeklisinin zammı yüzde 34’e dayandı. 7 bin 500 liralık en düşük emekli maaşına ise seyyanen zam yapılabileceği konuşuluyor.Kamu çalışanlarına (memur), memur emeklisine, SSK ve Bağkur emeklilerine ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı ilave olarak her iki yılda bir toplu sözleşmeyle belirleniyor. 2024 ve 2025 yılları için zam görüşmeleri ağustosta yapılmış, müzakerelerde zam oranı konusunda sonuç alınamayınca devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girmişti. Kurul; memur ve memur emeklisine 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10; 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılmasını kararlaştırmıştı.

TAHMİNLERE GÖRE OLASI RAKAMLAR 

Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda enflasyonun 2023 yılsonunda yüzde 65 olacağı öngörüldü. Yılsonu enflasyonu öngörüldüğü gibi gerçekleşirse memur kesimi için yüzde 32 civarında enflasyon farkı oluşacak. Buna yüzde 15 oranında toplu sözleşme zammı dahil edildiğinde zam oranı yüzde 47 seviyesinde gerçekleşmiş olacak. 

KAYNAK: POSTA GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
EmekliMaaşZAM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle