EMEKLİYE ZAM MI BİR DEFALIK İKRAMİYE Mİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız” demişti. 

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Eylül 2023 Cuma 10:13
138 Okunma
EMEKLİYE ZAM MI BİR DEFALIK İKRAMİYE Mİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizden gelen serzenişlerin farkındayız. İnşallah bu konuda da gereken adımları yıl sonuna kadar atacağız” demişti. 

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, “Emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık, çalışmaya başladık” diye konuşmuştu.

Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söyleniyor. Hem memur emeklileri hem SSK ve Bağ-Kur Emeklileri bundan eşit bir şekilde yararlanacak. Seyyanen bir zam yapılması bekleniyor.

Bunun için bir yasal düzenleme yapılacak.

BİR DEFAYA MAHSUS MU?

Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde. Bunu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı nedeniyle, “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi” olarak tanımlayanlar da var.

YETMEZ AMA EVET DEĞİL

Emeklilerimiz zor durumda. Bir defalığına verilecek ikramiye emeklileri tatmin etmez. Çünkü hayat pahalılığı karşısında en çok onlar eziliyor. Bir defaya mahsus değil, yıl sonuna kadar yapılacak bir seyyanen zam onları rahatlatabilir.

MUHALEFET İTTİFAKA KİLİTLENDİ PEKİ İKTİDAR NE YAPACAK
Kemal Kılıçdaroğlu da Millet İttifakı’nın bittiğini ilan etti. Ama muhalif seçmeni asıl ilgilendiren yerel seçimlerde yeni ittifak kurulup kurulmayacağı. Daha çok da İstanbul ve Ankara’da ittifak yapılıp yapılmayacağı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alındı. Ama Mansur Yavaş’ın da dediği gibi, “seçimlere kadar köprülerin altından çok sular akar”.

Meral Akşener, partisinden seçimlere tek başına girme yetkisini alıp cebine koydu. Ama bu kadar mutlak değil. Meral Hanım şimdiye kadar birçok karar alıp tam tersini yaptı.

İYİ Parti’nin seçimlere kendi adaylarıyla girme kararına Meral Akşener’in İstanbul ve Ankara’yı kaybetmeyi göze aldıklarını açıklamasına rağmen, bu iki yerde ittifak yapılacağı beklentisi güçlü.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
MaaşEmeklZAMİkramiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle